Létrehozva: 2024.09.21. 18:00

Mindenkit padlóra küld az óriási hőingás

Sokan örülnek annak, hogy visszatért a késő nyári idő, illetve megkezdődött a vénasszonyok nyara, ám a napközbeni napos idő mellett szó szerint okunk lesz a fejfájásra. Az előrejelzések szerint akár 15-20 fokos hőingás is előfordulhat, ami igazi kihívás a szervezetünknek.

Amikor hirtelen megérkezett a hidegfront és a szokatlanul meleg szeptember egy csapásra brutálisan lehűlt, amihez a hideg szél és az egész napos esők is párosultak sokan nehezen viselték. Mivel nem volt átmenet és 10-15 fokot is zuhant a hőmérséklet nemcsak a pulóverek és a hosszú nadrágok és az esernyők kerültek elő, de számos helyen a központi fűtés is elkezdődött. Akik ezelőtt a melegre panaszkodtak, most visszasírták a nyárias időt. Kívánságuk teljesült, ám nem lesz felhőtlen az örömük, mert brutális hőingás terheli majd a szervezetünket.

hőingás
A kínzó fejfájás, a hőingás és allergia egyszerre támad Fotó: Gémes Sándor / Délmagyar

A száraz meleg időnek köszönhetően a parlagfű koncentrációja az ország több részében magas értéket éri el, emellett a kültéri allergén gombák közül az Alternaria spóraszáma szinte mindenhol veszélyes értékeket mutat majd. Azonban az igazi problémát az akár 15-20 fokot is elérhető hőingás okozza majd. Lesz olyan része az országnak, ahol reggel elkél majd a kabát, hiszen a hőmérő higanyszála alig ér el az 5 fokot, míg ugyanitt dél körül már 20 fok lesz mérhető. 

Hőingás, ebben nem lesz köszönet 

A keringési zavarokkal, fejfájással küzdőknek kifejezetten nehéz napjaik lesznek, az ő szervezetüknek igazi kihívást jelent majd az időjárás, egészen a jövő hét közepéig

 – tudatta lapunkkal a dr. Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója, aki arról is beszélt, hogy a meleget elhozó ciklon távozása után is érezteti majd ezt a hatását az időjárás. 

Szombaton többnyire napos, száraz időre lehet számítani. Az északkeleti szél jellemzően mérsékelt marad. 21-26 fokos vénasszonyok nyara jellegű időnk lesz. Míg vasárnap gyengén felhős, napos és száraz idő várható, a légmozgás gyenge marad. A hőmérséklet tovább emelkedik 22 és 27 fok között alakul, kellemesen meleg napra számíthatunk – derül ki a köpönyeg előrejelzéséből.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek