INSIDER

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.09.29. 16:30

Figyelmeztet a szakember: ilyen hatással lesz az egészségünkre a hidegfront

A hideg levegő és a szél csupán a kezdet. A hidegfront most olyat is tartogat, amire valószínűleg nem is gondolnánk.

Vége a nyárias időjárásnak, a térség felett átvonult egy frontálzóna, valamint egy komolyabb hidegfront is. Számos terhelő hatással kell szembenéznünk a következő időszakban.

Köpönyeg, időjárás, előrejelzés, hidegfront, frontálzóna, fejfájás, meteogyógyász,
A hidegfront jócskán megnehezíti a következő napjaid Fotó: Köpönyeg

A front mögött érkező hideg levegő beáramlása már vasárnap érzékelhető. A hőmérséklet a péntekihez képest közel 10 fokkal esett vissza. A hideg szél miatt ráadásul még hűvösebbnek érezzük az időt

- hívta fel a figyelmet dr. Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója. A szakember szerint nem pusztán az időjárás, hanem annak hatásai miatt is szenvedhetünk majd. Ilyenkor ugyanis sok olyan tényezővel kell szembenézni, ami miatt legyengül az immunrendszer, így az ősszel jelentkező betegségekkel szemben is nehezebben tudunk védekezni.

Egyre több problémát okoz a hidegfront

Megnő a megfázásos, a felső légúti- és az egyéb megbetegedések kockázata, mivel legyengül az immunrendszer. Nem beszélve az alvási nehézségekről, melyet a szeles idő okoz

- mondta a meteogyógyász a kialakuló alváshiány, fáradtság és dekoncentráltság kapcsán. Vasárnap napközben a megerősödő északi szél okozhat továbbá nyugtalanságot, ingerlékenységet, görcsös fejfájást és vérnyomás-panaszokat. A délután folyamán többfelé kisüt a nap, ami jó hatással lesz a közérzetünkre, de még így is ajánlott rétegesen öltözködni, ha huzamosabb ideig tartózkodunk a szabadban.

A mostani időjárási nehézségek, akármilyen hihetetlen, már nemcsak az időseket, a krónikus betegeket vagy a kismamákat érinti, hanem a fiatalokat és a teljesen egészséges embereket is.

A mindennapi életre is kihat, többek között a közérzetre, a karrierre, a munkavégzésre, a tanulmányokra, valamint a személyes kapcsolatokra

- tette hozzá dr. Pintér Ferenc. A Köpönyeg előrejelzése szerint azonban hétfőn már többórás napsütésre készülhetünk. Csapadék egyelőre nem valószínű. A Dunától keletre még élénk, a Tiszántúlon többfelé erős lesz az északi szél. Kifejezetten hűvös lesz a reggel, 3-10 fok közé esik a hőmérséklet, a fagyzugos helyeken akár 0 fokig is. Délután legfeljebb 14-19 fokot mérhetünk.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek