KÜLFÖLD

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.09.28. 10:00

Nem vette komolyan a tüneteket, egy éve maradt hátra a fejfájós férfinak

A 42 éves férfi azt hitte, a túl sok számítógépezés van rá rossz hatással. Eleinte még az orvosok sem gyanakodtak másra.

Agydaganatot találtak egy 42 éves egykori tengerészgyalogosnál. James Greenwood szűnni nem akaró fejfájását tapasztalt, amit eleinte a túl sok számítógépezésnek tulajdonított. Sokkolta, amikor nem sokkal később halálos diagnózist kapott.

A walesi férfi májusban kezdett szédülni és „állandó, tompa fejfájást” érezni. Kétszer járt a háziorvosánál, aki egyetértett vele abban, hogy a problémáit valószínűleg a szemfáradtság és a dehidratáltság okozza. Mivel ekkor már James egy ingatlanos cégnél dolgozott, és nap mint nap képernyő előtt ült, nem feltételezte, hogy nagyobb baj húzódhat a dolog hátterében. Azonban egy hónapon belül elviselhetetlenné vált számára a fájdalom, ezért a sürgősségire ment, és további vizsgálatokat kért.

Az orvosok egy dió nagyságú, negyedik stádiumú glioblastómát – a leggyorsabban növekvő és leghalálosabb agydaganatot – találtak nála, és 12-18 hónapos túlélési esélyt adtak neki. James agyműtéten is átesett, majd hathetes kemoterápiás- és sugárkezelést kapott. Most arra vár, hogy kiderüljön, javított-e a kezelés a prognózisán, mielőtt október végén egy intenzívebb kemoterápiás kezelésbe kezdene. 

Bár először lesújtotta a hír, James megpróbál kiélvezni minden pillanatot az életben. Hisz benne, hogy a pozitív hozzáállás sokat segíthet a betegségekkel szembeni küzdelemben. Mint elárulta, életszemlélete nagyrészt a tengerészgyalogosoknál kapott kiképzésnek köszönhető – írja a Daily Mail.

Vannak napok, amikor meg kell csípni magad, mert elgondolkodsz, hogy ez valóban megtörténik-e. A hír fogadása hihetetlenül nehéz, és az első időszak sokkoló, de utána kénytelen vagy feldolgozni, és megpróbálod a jót kihozni belőle

– tette hozzá a férfi, aki hálát ad minden egyes napért, ami számára adatik.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek