KÜLFÖLD

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.09.23. 07:30

Az anyuka sokkot kapott: feldagadt ikrei arca, súlyos betegséget jelzett a tünet

A lányok mindössze kétévesek voltak, amikor diagnosztizálták betegségüket.

Egy brit édesanya számolt be arról, hogy "megszakadt a szíve", amikor a hármas ikrei egyike feldagadt arccal rohant be a szobába – röviddel azután, hogy a testvérével is hasonló történt. Mint kiderült, a tünet súlyos betegség jele volt.

A 11 éves Daisy és Amber – akik egypetéjű ikrek, ellentétben Lolával – súlyos vesebetegségben szenvednek, amelyet már kétéves korukban diagnosztizáltak. Akkor a család éppen Franciaországban nyaralt, ám az utolsó napon Daisy  feldagadt arccal, karokkal és kezekkel ment le a lépcsőn - írja a Mirror. Ez volt az első jel, hogy valami komoly probléma lehet, ami miatt sürgősen kórházba kellett vinni. Ami igazán megrázó volt a család számára, hogy miután Daisy hazatért a kórházból, másnap Amber is ugyanilyen feldagadt arccal lépett be a szülei szobájába. Az édesapjuk, Jan, ezt a pillanatot úgy írta le, hogy ekkor „megszakadt a szívük”, mivel a család ekkor már tudta, hogy  komoly baj van mindkét lányukkal. 

Daisy és Amber mindketten nefrózis szindrómában szenvednek, amely vesekárosodás súlyos, vizelettel történő fehérjevesztést, ödémát, és magas vérzsírértékeket okoz.  Daisy három évvel ezelőtt vesetranszplantáción esett át, míg Ambernek még szüksége van az életmentő beavatkozásra. Míg Lola egészséges maradt, testvérei számtalan kórházi kezelést és sok órányi dialízist szenvedtek el.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek