INSIDER

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.10.02. 16:00

Támadnak a frontok, ha csak a fejed fog fájni, mázlid lesz

Melegfront, hidegfront és még sok ás is vár rád a napokban. A frontok hatásait most biztosan nem teszed zsebre.

Nem lesz könnyű napja a frontérzékenyeknek október 2-án szerdán. A frontok miatt finoman szólva is egy összetett orvos meteorológiai helyzet alakul ki. Először egy melegfront, majd egy hidegfront fejti ki a hatását az egész ország területén, ami rengeteg tünettel jár együtt. Lássuk mi vár rád a mai és a holnapi nap során.

időjárás, előrejelzés, melegfront, hidegfront, dr. Pintér Ferenc, meteogyógyász, front, frontok,
A következő időszakban a frontok hatásai érvényesülnek Fotó: Köpönyeg

Az ország nagy részén már kedd estétől erős melegfronti hatást érezhetünk: a fejfájások teljes skálája, erősödő gyulladásos folyamatok, fáradtság, a teljesítőképesség nagy mértékű csökkenése várható

- hívta fel a figyelmet dr. Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója a szerdán érezhető időjárás változásai kapcsán. A szakember szerint egy idő után megérkezik a frontzóna hidegfronti része és országosan tapasztalható lesz a görcsös folyamatok erősödése, a mellkasi diszkomfort érzet, valamint a szél idegrendszeri terhelést, szédülést, homályos látást, bizonytalanságérzetet, szorongást okozhat. Emellett az egyre növekvő csapadék is hozzájárul ahhoz, hogy gyengüljön az immunrendszered.

Mindenkire máshogy hatnak a frontok

A változatos terhelések mindenkinél egy kicsit más összetételben érzékeltetik majd a hatásukat

- hangsúlyozta dr. Pintér Ferenc meteogyógyász, aki szerint nincs univerzális módszer, hiszen, ami mindenre jó, az semmire sem. Éppen ezért kiemelten fontos, hogy odafigyelj a szervezeted jelzéseire.

A Köpönyeg előrejelzése szerint csütörtökön egy mediterrán ciklonnak köszönhetően marad a felhős, esős, záporos idő. Dél felől érkezik a csapadék, az ország túlnyomó részén szükség lesz az esőkabátokra, az esernyőkre. A Dunántúlon valószínűleg feltámad az északias szél. Az átlagosnál hűvösebb időre készülhetsz, a délutáni maximumok alkalmával is mindössze 12-17 fokot mutathatnak a hőmérők.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek