Létrehozva: 2024.04.20.

Hol a legolcsóbbak a laktóz- és gluténmentes termékek a hétvégén? Az Árfigyelő segített megtalálni a legjobb árakat!

Milyen árakkal kalkuláljunk a hétvégi bevásárláshoz? A Ripost utánanézett, hogy a speciális étrend szerint étkezőknek mit ajánl az Árfigyelő és hol a legolcsóbbak ezek a termékek.

Az Árfigyelőn most a speciális étrendhez szükséges élelmiszereket néztük meg, így akár több ezret is spórolhatunk a hétvégéi bevásárlásnál. Egy jó kis túrós tésztát is készíthetünk az laktóz- és gluténérzékeny családtagjainknak is. A Ripost megnézte az online árfigyelő rendszerben hol találjuk meg a legjobb árakat a laktóz- és gluténmentes termékekből. 

Laktóz- és gluténmentes termékek is vannak az Árfigyelőn.
A hétvégi bevásárlásnál is figyeljük az Árfigyelő oldalát, mert a legjobb árakat ott találjuk meg  Fotó: Fotó: ViDI Studio

Az Auchan, Aldi, Penny, Spar és a Lidl üzletlánc által forgalmazott laktózmentes termékek árai között böngésztünk erre a hétvégére.

Nézzük, hol vannak a legkedvezőbb árak!

  • A 0,7 kg-os laktózmentes trappista sajtok közül a legjobb árat a Lidl kínálja 2599 forintért.
  • A joghurtok közül is találtunk nagyon kedvező árat. Az Auchan Kedvenc laktózmentes joghurt 150 g-os kiszerelése majdnem száz fortinttal olcsóbb a többi üzlethez képest. Az Auchanban kapható 129 forintért.
  • Az Aldi, a Lidl, a Penny és a Spar üzleteiben kapható laktózmentes félzsíros rögös túrót több üzletben is 549 Ft-os  áron vehetik meg a vásárlók. 
  • A tejek közül is a laktózmentesek vettük górcső alá. A Magic Milk, a Spar free és a Sissy 2,8 százalékos UHT tejei egyforma áron kerültek a Lidl, a Spar, és a Penny üzletek polcaira és 315 forintos ára még kedvezőbb a múlt héthez képest.
  • A tejföl sem maradhat ki a listánkból. A laktózmentes, 0,33 grammos kiszerelésű, 20 százalékos  tejfölök  piaca kiegyenlített ezen a héten és szinte mindenhol ugyanazt a 349 forintos árat találtuk a Spar-ban Lidl-ben, Auchan-ban és az Aldi-ban.
  • A túrós csuszához, a hagyományos tészták helyett most a gluténmentes változatot néztük meg. A 450 grammos mennyiségű gluténmentes száraztészta versenyében az Auchan a Lidl és a Penny első helyen áll a 449 Ft-os árral.
  • A hústermékek közül a csirkemell árát néztük meg. Az Auchanban kapható vákumcsomagolt Húsmester csirkemellfilé 1 kg-os kiszerelésű, 1369 Ft-os ára jóval olcsóbb a többi üzlethez képest.
Legolcsóbb laktóz- és gluténmentes termékek az Árfigyelőn.
Az eper ára ezen a héten is csökkent  Fotó: Alex Desanhe
  • Egy jó leveshez szükséges sárgarépát legolcsóbban a Spar-nál találtuk meg. Az 1 kg-os lédig spárgarépa 254 Ft-al nagyon kedvező.
  • A  paradicsom ára újra csökkent a múlt héthez képest, a fürtös paradicsomot még mindig viszonylag jó áron adja a Lidl, 699 forint egy kiló.
  • A kígyóuborka darabját a Penny újra csökkentette és most 199 forintért adja, amely jóval kedvezőbben a többi üzlethez képest. Ráadásul a kígyóuborka isteni a tejfölös salátát lehet belőle készíteni a hétvégi pörkölthöz. 
  • Jó hír, hogy a citrom ára picivel csökkent a múlt hét óta. A legkedvezőbb 599 Ft-os kilós árat a Auchan, Spar és Aldi-ban találtuk.
  • A földieper továbbra is a szezon kedvence és az ára is egyre kedvezőbben alakul. Most a Spar üzleteiben találtuk meg a legkedvezőbb árat. Az 500 grammos kiszerelés 799 forintos áron kapható. Kilós ára 1598 forintért jóval olcsóbb, mint a többi üzletben.
  • Az alma ára is lejjebb ment a múlt héthez képest. Így már egy jó kis almás pitét is készíthetünk. Az Auchan-ban kapható Idared alma kilója 355 forintos áron a legkedvezőbb. 

Az Árfigyelő továbbra is hasznos ajánlatokkal segít a vásárlóknak. Érdemes rendszeresen figyelni az árakat az Árfigyelő honlapján, mert így jól és gazdaságosan tudunk vásárolni

Az online Árfigyelő-rendszer – más intézkedések mellett – több mint tizedére törte le az élelmiszer-inflációt. A kormány döntésének köszönhetően az online Árfigyelő 2024-ben is nagy segítség a magyar családok számára, így a Gazdasági Verseny Hivatal (GVH) által működtetett rendszer továbbra is biztosítja az árak összehasonlíthatóságát és hozzájárul az árak folyamatos csökkentéséhez. 

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Presser Gábor és Koncz Zsuzsa árulásai – megszólal Nagy Feró

origo.hu

A gigamellű modell kétszer is csődbe ment, mégis elképesztő luxusautói vannak

borsonline.hu

Kiderült az igazság: letaszították a trónról Vilmos herceget

hirtv.hu

Reagált a szakmai stáb és a vezetőség is a Veszprém BL-búcsújára

ripost.hu

Vége: Elbúcsúzott Jákob Zoli, ennyi volt

vg.hu

Átadták a forgalomnak Magyarország legújabb autópályáját – de előtte még biciklisek használták

origo.hu

Folyamatosan meztelenkedik a kebelcsoda bolgár énekesnő

mindmegette.hu

Az itthon kapható legolcsóbb lisztet, tejet és párizsit vizsgálták, problémát találtak

ripost.hu

Patai Anna végre elárulta születendő kisbabája nevét

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

ripost.hu

Kiderült, együtt maradt-e a Házasság első látásra kedvenc házaspárja

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Visszatért a halálból a zalaegerszegi családapa: álmában jött rá, ki segített neki

INSIDER

Szentkirályi Alexandra: Már a Szomszédoknak is elegük van

INSIDER

Egy kétéves kislányt zártak az autóba Nyíregyházán, eszméletlenül húzták ki

INSIDER

Az orvosok szörnyű jóslata: 9 évet él már csak a hetedik osztályos Krisztián