OLDALVONAL

Szerző (s)

Létrehozva: 2024.05.03.

Mindenki érte aggódik, új híreket kaptunk az intenzív osztályon ápolt kapusról

Sterbik Árpádot kedden szállították kórházba infarktusa után, most barátja beszélt az állapotáról.

Az egész magyar sporttársadalom Sterbik Árpádért aggódik, a Veszprém korábbi világhírű kézilabda-kapusát, a bakonyi csapat jelenlegi kapusedzőjét szívinfarktusa után szállították kórházba.

A minden idők legjobb magyar kapuvédőjének tartott Fazekas Nándor megnyugtató hírrel szolgált a Ripost kérdésére: a 2005-ben a világ legjobb kézilabda-kapusának megválasztott Sterbik Árpád ugyanis csütörtökön elhagyhatja a kórház intenzív osztályát. 

Árpi közeli barátom, ezért beszéltem már vele. Elújságolta, hogy csütörtökön elhagyhatja az intenzív osztályt. Jobban érzi magát, és orvosai szerint nincs ok aggodalomra. Annak idején felváltva együtt védtük a veszprémiek kapuját, rengeteget tanulhattunk egymástól, viszonyunk ma is kifogástalan. Remélem, hogy hasonló egészségügyi panasza nem merül fel, és végezheti tovább a munkáját a Veszprém kapusedzőjeként 

– nyilatkozta Fazekas, a 2012-es londoni olimpián a magyar nemzeti együttessel negyedik helyezett egykori klasszis. 

Sterbik összesen öt évet védett Veszprémben / Fotó: TumbaszHedi

A 44 éves, Zentán született Sterbiket 2011-ben szívritmuszavarral műtötték, 120-szoros jugoszláv, illetve szerb és montenegrói válogatott játékos. Később spanyol válogatottként 2013-ban világbajnokságot, 2018-ban pedig Eb-t nyert, az ibériaiak nemzeti szerelésében 78 alkalommal jutott szóhoz. Klubszinten - a Barcelonában is szerepelt - a Veszprém soraiban bizonyított.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek