INSIDER

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.02.22.

Sorosék ismét be akarnak avatkozni a választásokba. Leleplező részletek!

Sorsdöntő választások előtt áll az ország, s ahogy az lenni szokott, Sorosék ismét be akarnak avatkozni a magyar belpolitikába.

Sorsdöntő EP- és önkotmányzati választások előtt áll az ország, és az is nyilvánvaló. hogy a Soros György nevével fémjelzett szervezetek nem mondanak le a magyar belpolitika befolyásáról. A céljuk továbbra is az, ami eddig volt, a baloldal erősítése a Fidesz-KDNP ellenében.  Alex Soros már tavaly nyáron bejelentette, áthelyezik a fókuszt Kelet-Európára, s nem hagyják cserben „azokat a szövetségeseket, akik kiállnak a demokratikus jogokért az autokratákkal és a leendő diktátorokkal szemben sem Európában, sem a világ többi részén.”

-
Soros György fiára, Alexre hagyta birodalmát. Alex már tavaly közölte, szervezeteik fókusza Kelet-Európára kerül  - Fotó: AFP

Ursula von der Leyen nem tagadja, hogy Sorosék szövetségese

alex soros 
 Ursula von der Leyen
Ursula von der Leyen és Alex Soros. Az ifjabb Soros a müncheni Biztonságpolitikai Konferencián adott vacsorát uniós vezetőknek. Vajon ki állja a számlát? - Fotó:  Facebook

Az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen pedig, ha akarná, akkor sem tagadhatná le, hogy Sorosék szövetségese.
Ezt bizonyítják azok a fotók is, amelyeket Alexander Soros tett közzé. 

Az ifjabb Soros a müncheni Biztonságpolitikai Konferencián adott vacsorát uniós vezetőknek, amerikai szenátoroknak, európai politikusoknak, majd azt írta közösségi oldalán: 

Megtiszteltetés, hogy segíthetek az Open Society Foundations, az ECFR és a müncheni Biztonságpolitikai Konferencia idei közös vacsoráján mint házigazda. Nagyszerű nyitóbeszédet mondott Ursula von der Leyen. Köszönjük az uniós vezetőknek, szenátoroknak és az amerikai adminisztráció munkatársainak, hogy csatlakoztak hozzánk.” 

A Magyar Nemzet szerint Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnök pedig Alex Soros jobbján, láthatóan kitűnő hangulatban töltötte az estét.

A guruló dolláros Korányi Dávid szervezete mögött is Sorosék állnak

Ott voltak Münchenben a guruló dollárok ügyében elhíresült Action for Democracy (A4D) nevű szervezetnek prominensei is. Mint ismert, az A4D már a 2022-es parlamenti választások befolyásolására is jelentős összegeket küldött a magyarországi baloldalt támogató NGO-knak. A tavaly nyáron a titkosítás alól részben feloldott titkosszolgálati jelentés kiderítette, hogy az Action for Democracy-n, illetve egy azonos célú svájci alapítványon keresztül több, mint 4 milliárd forint érkezett Magyarországra, és a pénzekkel a baloldal választási kampányát segítették. A szervezet ügyvezetője, Korányi Dávid pedig nem csak Karácsony Gergelynek, hanem Bajnai Gordonnak is tanácsadója volt.  A Sorosékkal való kapcsolatukat az Action for Democracy kuratóriumi elnöke, Kati Marton is elismerte,  kijelentve, hogy szervezetük fő támogatója Soros György – írta korábban a Tűzfalcsoport.

Befolyásolni akarja a választásokat a Soros-féle szervezet

Az Action for Democracy – most, hogy újabb sorsdöntő választás előtt áll az ország – nyílt pályázati felhívásokat tett közzé hivatalos oldalán: „Az Európai Unió polgárainak szavazati jogának erősítése” címmel. A Magyar Nemzet írása szerint  olyan amerikai székhelyű nonprofit szervezetként határozták meg magukat, „amelyek a demokráciák védelmében és újraépítésében járnak közre”. Olyan globális demokráciapárti, szolidaritási mozgalom kiépítésére és mozgósítására törekszenek, amely „elkötelezett a demokratikus értékek és intézmények előmozdítása és a világszerte egyre növekvő autokrácia fenyegetése ellen”. Főként olyan „csatatérállamokban” törekednek demokratikus szereplők megerősítésére, mint Brazília, Magyarország, Olaszország vagy Lengyelország.
A Mandiner pedig arról írt, hogy Wesley Clark tábornok, egykori NATO-főparancsnok, az A4D kuratóriumi tagja arról számolt be, hogy Soros György hosszú ideje igyekszik befolyásolni régiónk országainak nemzeti választásait. Megjegyezte azonban, hogy nem az amerikai kormány akcióiról van szó, hanem bizonyos magánszemélyek igyekeztek beavatkozni más országok választásaiba.
A tábornok azzal is kérkedett, hogyha ők szervezték volna a Recep Tayyip Erdoğan török elnök elleni puccsot, az minden bizonnyal sikeres lett volna.
 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Mindenki figyelmét eltereli a golfpályán a szexi szőke ciklon - galéria

origo.hu

Megremeg a világ Putyin váratlan videója miatt

borsonline.hu

Bekövetkezett: hosszas betegség után elhunyt a Forma-1 legendás alakja

magyarnemzet.hu

Megpróbálta eltussolni a magyar fiatal elleni döbbenetes bántalmazást a román tornaszövetség

ripost.hu

Még csak 23 éves volt, elhunyt a népszerű énekesnő

mandiner.hu

Villanyoszlopnak ütközött és kigyulladt egy autó a Váci úton

origo.hu

Itt az újabb háború, Amerika már készül

lakaskultura.hu

Modern városi milliő a 13. kerületben: skandináv stílus, retróval fűszerezve

life.hu

A vashiány és a vas pótlása (hirdetés)

ripost.hu

Most kaptuk: lezuhant egy repülő Ráckeresztúrnál, tragédia történt

ripost.hu

Durván betámadták a kommentelők a bikinis Molnár Andit

lapcentrum.hu

A fenntarthatóság most duplán kifizetődő, ugyanis a digitális Mandinerrel most elektromos rollert lehet nyerni!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Okosan intéztük a bevásárlást, mutatjuk, hogyan spórolhatsz te is pár ezer forintot!

INSIDER

Orbán Viktortól lop Magyar Péter: Orbán mondataiból rakta össze beszédét a baloldal új messiása

INSIDER

Európai szinten is egyedülálló segítséget nyújt a kormány a magyar gazdáknak

INSIDER

Itt vannak a kormány legújabb döntései

INSIDER

Karácsonyék nem érdemelnek még egy esélyt

INSIDER

Nagy a baj: egyetlen táskával, idősotthonból tűnt el Marika néni Tatabányán

INSIDER

Elsült a fegyver, barátját ölte meg egy férfi Komádiban

INSIDER

„Örülünk neki, hogy ilyen jó idő van” - tulipánok között élvezte a napsütést a gyógyíthatatlan beteg Karola