Újabb háborús veszély: Helikopterbalesetben elhunyt az iráni elnök és az iráni külügyminiszter

POLITIK
POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.02.08.

Több helyen is beavatkozott a választásokba az Action for Democracy

Brazíliáig is elér a kezük.

Az ő hazájuk a nagyvilág: nemcsak térségünkig, Brazíliáig is elér a Soros-pénzen működő Action for Democracy keze. Intő jel, hogy nem egy országban sikerrel járultak hozzá a baloldali-liberális hatalomátvételhez, természetesen mindig „civilbe” csomagolva a guruló dollárokat -írja a Mandiner.

 

A civil „csomagolás” (nem kormányzati szervezeteknek, NGO-knak és a „független médiának” juttatott pénzek) csak álca, a 2022-es magyarországi választásokba is az ellenzék javára beavatkozó Action for Democracy (A4D) célja térségünktől egészen az amerikai földrészig a választások befolyásolása, mégpedig a liberális oldal érdekében.

„Nem félünk kritizálni autoriter vezetőket és tendenciákat, mint Bolsonaro (Brazíliában), Orbán Magyarországon vagy Kaczynski Lengyelországban... Támogatunk civil szervezeteket...” – mondja Korányi Dávid, az A4D ügyvezetője az alábbi videófelvételen, amelyet a X mikroblogplatformon (a volt Twitteren) hoztak nemrég nyilvánosságra.

Mire a beszélgetőpartner visszakérdez:

Ők az ellenzéket támogatják. Ez az elképzelés?”

„Nos, ezt soha nem fogjuk mondani. Nem mondjuk ezt, nem reklámozzuk, de ezek a szervezetek (...) végül is megalapozottan sejthető, hogy az ellenzék kezére játszanak” – feleli erre Korányi, akinek szavai a videón 0:11 és 0:59 között hallhatóak.

Az ő hazájuk a nagyvilág

A 43 éves Korányi Dávid a kétezres években Tabajdi Csaba MSZP-s európai parlamenti képviselő munkatársa Brüsszelben, majd Bajnai Gordon miniszterelnök (2009-10) külpolitikai főtanácsadója volt. Ezután a Johns Hopkins Egyetem washingtoni politikatudományi karára ejtőernyőzték, ahol széleskörű amerikai kapcsolatokra tett szert. 2022-ben már a New York-i Times Square-en az A4D alapítójaként bontott zászlót, pár héttel a magyarországi országgyűlési választások előtt. 2019 után Karácsony Gergely budapesti főpolgármester megbízásából a főváros nemzetközi kapcsolatait szervezte a Városházán.

Az A4D saját honlapján is „kulcsfontosságú csatatérállamokként” szerepel a Korányi által említett országok közül hazánk mellett Brazília és Lengyelország is,

mint olyanok, ahol a választásokat akarták befolyásolni a globális erők érdekeinek megfelelően. Mégpedig – mint azt eddig is sejteni lehetett, de most maguk mondták ki – Soros György magyar származású amerikai spekuláns jelentős támogatásával. Most pedig már a júniusi európai parlamenti választásokra mozgósítva írtak ki jelenleg is aktuális pályázatot.

1. Lengyelországban. A tavaly őszi lengyel parlamenti választásokon hiába végzett az élen a nemzeti-konzervatív Jog és Igazságosság, végül nem tudott kormányt alakítani. Így a Brüsszel-párti – sőt az Európai Tanács, illetve az Európai Néppárt volt elnökeként egyenesen onnan visszatért – Donald Tusk lett a miniszterelnök. Az A4D a Tusk centrista-liberális Polgári Platformja, illetve annak szövetségeseit is számítva a Polgári Koalíció mögötti háttérszervezeteket támogatta és mozgósította.

Lengyelország az EU meghatározó tagállama. A tét a nemzetközi érdekcsoportok számára is világos, nem is bíznak semmit a véletlenre. Az A4D jelen van a lengyel kampányban. Az ellenzéki holdudvart támogatják, mint például a Női Sztrájk feminista szervezetet, amely élen járt az abortuszpárti mozgósításban. Washingtonból minden támogatást meg tudnak adni: pénzt, (szivárvány)színes lufikat és kitűzőket, tünteté­sszervezési ismereteket – írta a Magyar Nemzet.

2. Brazíliában. Az amerikai földrészen ez volt az A4D „csatatérállama”, miután a jobboldali Jair Bolsonaro elnöksége (2019-23) veszélyest precedenst teremtett számukra az illiberális demokrácia térhódításában a fejlődő világ egyik legfontosabb országában. Az A4D portugál nyelvű felhívásban is riogatott – természetesen „a demokrácia védelmében”. Bolsonaro a 2022-es elnökválasztáson alulmaradt a baloldali Lula da Silvával szemben.

Kudarcot vallottak ugyanakkor:

1. Magyarországon. A 2022-es választásokon a Fidesz-KDNP-pártszövetség egymás után negyedszer szerzett kétharmados többséget.

Az A4D az ellenzéki holdudvart támogatta, Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt pedig többször említette a szervezet tanácsadó testületének tagjait,

így Kati Martont, Wesley Clarkot és Evelyn Farkast, mint akik dolgoztak nekik. Velük a Magyar Nemzet külön cikksorozatban foglalkozott. Az A4D jelenleg is támogat ellenzéki hangvételű magyarországi sajtótermékeket.

2. Szlovákiában. Az A4D a liberális holdudvarhoz tartozó szervezeteket támogatott itt is. Ugyanakkor a liberális Progresszív Szlovákia elveszítette a tavalyi választásokat. Felvidéki forrásokból a Mediaworks úgy tudja, számos magyar nemzetiségű szavazó a Progresszív Szlovákiának kedvező felmérések miatt voksolt végül a győztes szlovák pártra, a Smerre, ami azt is eredményezte, hogy a Magyar Szövetség nem jutott be a pozsonyi parlamentbe.

*

Korányi Dávid, a baloldal pénztárnoka az egész működésmódjukról lerántotta a leplet, amikor különböző civil szervezetek finanszírozásáról beszélt. Lényegében elismerte: elég nyilvánvaló és sejthető, hogy a támogatott szervezetek az ellenzék kezére játszanak, de ezt soha nem fogják kimondani.

A magyar sajtóban először a Mandiner dolgozta fel és tette közzé múlt pénteken azokat a felvételeket, amelyeken különböző kulcsszereplők bevallják, hogy Sorosék állták a baloldal kampányszámlájának döntő részét. Eric Koch, az amerikai demokratáknál befolyásos kampánytanácsadó Twitteren megjelent mondataiból mindez egyértelműen kiderül.

Koch mellett Korányi Dávid is megszólal a felvételeken, ő – egyebek közt – a baloldali kampányfinanszírozás nemzetközi technikáiról rántja le a leplet. Úgy tűnik, hogy azok a civilnek nevezett szereplők, akik balliberális politikai kampányaktivistaként dolgoznak különböző országokban, célzottan kapnak pénzeket a Soros-világtól. Ahogy Korányi fogalmazott: 

„Valójában nem vagyunk szégyenlősök, amikor tekintélyelvű vezetőket és irányzatokat kell bírálni, mint például Bolsonarot, Orbánt Magyarországon vagy Kaczynskit Lengyelországban. Valójában elég bátran kritizálunk, és támogatjuk a helyi szervezeteket, tehát azokat a civil szervezeteket, amelyek nagyon gyakran meglehetősen kritikusak ezekkel a kormányzati szereplőkkel.”

Amikor Karácsony Gergely volt főtanácsadójának felteszik a kérdést, hogy „Támogatnák az ellenzéket? Ez az ötlet?”, felfedi az eljárásmódjuk titkait. Úgy fogalmaz, hogy „Nos, ezt soha nem mondjuk ki. Nem fogjuk… Nem ezt mondjuk. Nem hirdetjük. Ezek a szervezetek, tekintettel az általuk vallott értékekre és azokra az értékekre, amelyeket támogatnak, úgy tűnik, eléggé nyilvánvaló, hogy végül is – és ez csak egy megalapozott sejtés – az ellenzék kezére játszanak, igen.”

Végső soron tehát mégis lebuktatta magukat Korányi Dávid. Bár egy értékekre történő hivatkozás közbeiktatásával, de mégiscsak bevallja, hogy az általuk pénzelt szervezetek valójában az ellenzék kezére játszanak. Mindez pedig nemcsak Magyarországra igaz.

Érdemes megjegyezni, hogy a párbeszéd korábbi pontján a baloldal pénztárnoka Lengyelországot említi. Nemrég a Magyar Nemzet részletesen megírta, hogy a két Sorossal egy nemzetközi szervezetben feltűnt Korányi Dávid Action for Democracy nevű szervezete külföldről pénzelte a lengyel balliberális oldalt. Karácsony Gergely korábbi főtanácsadójának szervezete 15 lengyel aktivistacsoport támogatásáról adott számot. A támogatottak a liberális politikai erők kampányát segítették.

Az Akcja Demokracja (Demokratikus Akció) Korányiék bevallása szerint arra kapott pénzt tőlük, hogy „szélesítse az állampolgári bevonódást és ösztönözze a demokratikus részvételt”. A Fundacja Inicjatywa Wschód (Keleti Kezdeményezés Alapítvány) a klímapolitikában kapott felvilágosító jellegű feladatot, és azért is pénzelték őket, hogy elősegítsék a fiatal lengyel nők demokratikus eljárásokban való részvételét. Hasonló okra hivatkozva finanszírozták külföldről az Ogólnopolski Strajk Kobiet (Nők Országos Sztrájkja) nevű alapítványt is.

A Fundacja Liberté! (Szabadság Alapítvány) kimondottan arra kapott pénzt Korányiéktól, „hogy Fordulópont nevű kampányával mobilizálja a lengyel állampolgárokat a 2023-as parlamenti választáson való részvételre”. Gyakorlatilag ugyanezért fizették külföldről az „Odważysz Się” („Mersz”) nevű csoportot is.

Magyarországon Márki-Zay Péter Mindenki Magyarországa Mozgalma, a „Nyomtass te is” nevű balliberális propagandakezdeményezés vagy éppen a „Közélet Iskolája” nevű szervezetet is pénzelték Korányiék. Több mint hárommillió dollárt költöttek „helyi Covid-, LMBTQ-referendum-kampányra” Magyarországon 2022-ben.

Kiderült tehát, hogy nemcsak a magyar baloldali pártok kampányai, de a civil szervezetek pénzelése is Sorosékhoz köthető. Ha emellett megjegyezzük, hogy Magyarországon is egy sor dollármédiumot pénzel ez a kör, illetve Brüsszel és Washington, az még nyilvánvalóbbá teszi a magyarországi baloldal függőségét.
 

origo.hu

Óriási siker volt itthon is a német A klinika - így néznek ki a szereplők 35 évvel később

ripost.hu

Május végén fordul a kocka, ezekre a csillagjegyekre rámosolyognak az égiek

mindmegette.hu

Sokan így rontják el a natúr csirkemellet: kihagyják az egyik fontos összetevőt

mandiner.hu

Volt kitől örökölnie: Michael Phelps fia élete első úszóversenyén tönkreverte a mezőnyt

ripost.hu

Te ismered a Rubik-kocka titkát? Lerántjuk a leplet

hirtv.hu

Magyar Péter és a mesterséges intelligencia + videó

ripost.hu

Itt a vége? Még a képeket is törölte Sebestyén Balázs felesége

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. május 20.: Vidámságot hoz a Pünkösd hétfő

ripost.hu

Balesetet szenvedett a magyar színész, elmaradnak az előadások

ripost.hu

Jön a megújulás: ennek a négy csillagjegynek fordulatot ígér a nyár

ripost.hu

Megsúgták az égiek: Ez a 4 csillagjegy törődik a legtöbbet a szerelmével

ripost.hu

Ekkorra időzítsd a nyári szabid! Mutatjuk a kánikulai időszakokat

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Kelet-európaiak vérével fizetne az ukrán győzelemért Soros

POLITIK

Oroszország még évekig folytatni tudja a háborút: Ukrajna képes erre?

POLITIK

Drámai helyzetbe került Ukrajna második legnagyobb városa, evakuálják az embereket

POLITIK

Berobbant a szexuális bűncselekmények száma a pályaudvarokon

POLITIK

Magyar Péter és jelöltjei egyértelműen háborúpártiak

POLITIK

A németek 40 százaléka kevesebb pénzt akar adni Ukrajnának

POLITIK

Megsemmisült Európa 2. legnagyobb gázkompresszor-állomása

POLITIK

Varsó baloldali polgármestere betiltotta a kereszteket