POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2023.11.19.

Orbán Viktor: Magyarország minden nyomásnak ellenáll

Nemet mondunk a brüsszeli Európa-modellre.

Ismét Orbán Viktort választották a Fidesz elnökévé. A miniszterelnök köszönő beszédében a Magyarország és a kormány elé tornyosuló kihívásokról, azok leküzdhetőségéről és az új leehetőségekről beszélt. Kijelentette, hogy nemet kell mondani Brüsszel Európa-modelljére, amivel szemben van egy saját tervünk, ami már itthon bizonyított. Jelezte, hogy hazánk a zöld átállás és az ipari fordulat nyertese lehet, olyan államokat megelőzve, mint Francia- és Németország. Az európai és önkormányzati választások kapcsán pedig kiadta, hogy a Fidesz–KDNP-nek mindkettőt meg kell nyernie.

Orbán Viktor: Nemet kell mondanunk a brüsszeli Európa-modellre

Orbán Viktor

Fotó: MH/Török Péter

Orbán Viktort választották a Fidesz elnökének, míg alelnököknek Gál Kingát, Kósa Lajost, Kubatov Gábort, valamint Németh Szilárdot a párt 30. tisztújító kongresszusán, szombaton.

Menet közben nem váltunk lovat, különösen, ha jó irányba húz és van még benne szufla – jegyezte meg ennek kapcsán Orbán Viktor, hozzátéve: jelentem, bennem és a kormányban is van még szufla. Mint mondta, úgy érzi, a legjobb korban van, sőt 2025-ben is a legjobb korban és a legjobb karban lesz.

Felidézte, az országgyűlési választáson mindenki összefogott a Fidesz–KDNP ellen. Összegyűjtött mindenkit itthon és külföldön. Éppen úgy, ahogy egy hónnappal ezelőtt Lengyelországban.

– A különbség csak az, hogy előbb kezdtük a fölkészülését és tisztábban láttuk a kihívást, így szó szerint egy világra szóló győzelmet arattunk – mondta.

Orbán Viktor és a Fidesz alelnökei Varga Judittal és Szita Károllyal

Orbán Viktor és a Fidesz alelnökei Varga Judittal és Szita Károllyal

Fotó: MTI

Mindenki ellenünk

A legyőzött ellenféllel, szerinte, lovagiasnak kell lenni. De nem léphetünk túl azon, hogy külföldi államok, szervezetek, maga Brüsszel is pénzt adott a baloldalnak a magyar kormánypártok legyőzésére.

Mint mondta, ez volt Soros György legrosszabb befektetése.

– Ez nem tréfadolog. Ha sikerült volna, ma migránsok tíz- és százezrei lennének Magyarországon. Meghatározhatatlan nemű genderaktivisták grasszálnánal az óvodákban és iskolákban. A honvédség fegyverei már régen Ukrajnában lennének. És Magyarország már régen Soros György adósrabszolgája lenne. Sőt, az unokáink is azok lennének – hívta fel a figyelmet.

– A jogászok szerint erre nem vonatkozik a hazaállás tényállása. De akkor mire? – tette fel a kérdést, és leszögezte: ez nem maradhat így. A szuverenitásunk védelme érdekében jogszabályokat kell alkotni fel egészen az Alaptörvényig.

A miniszterelnök felidézte, mi mindennel kellett megküzdenie a nemzeti kormányoknak a Bokros-csomag örökségétől kezdve a covidig. Kiemelte ugyanakkor, hogy a legnehezebb az elmúlt két év volt.

Világos célok

Orbán Viktor szerint a jó kormányzáshoz világos célok kellenek. Ilyen az, hogy nem keveredünk bele a háborúba, hogy az infláció ellenére megőrizzük a nyugdíjakat, a fizetések vásárlóértékét, hogy ki kell lábalni a válságból. A célokat, mint mondta, elértük: a béke oldalán maradtunk, a rezsicsökkentést megvédtük, az infláció 10 százalék alatt, a munkanélküliség továbbra is rekordalacsony.

– Az igazi huszárcsel, hogy Brüsszel zsarolási kísérleteit kisiklattuk – húzta alá.

Innen már látszik, folytatta, hogy ép bőrrel átvágtuk magunkat az aknamezőn, és ismét megindultunk előre és felfelé, ahogy azt minden magyar szeretné. – Minden magyar – emelte ki – mert velünk azok is jól jártak, akik nem ránk szavaztak.

Ki tudjuk fizetni a 13. nyugdíjat, lesz CSOK Plusz, gálánsabb lesz a babaváró hitel, nőni fog a minimálbér sorolta Orbán Viktor.

Tágabb összefüggések

A kormányfő szerint a kongresszus jó alkalom arra, hogy a tágabb összefüggésekről is beszéljen.

– Elsőre mindenki láthatja, hogy Magyarország minden nyomásnak ellenáll. Ellenáll a háborús délibáboknak, a gener-nyomásnak, az egyre inkább jakobinus tüneteket mutató zöld ideológiáknak, a Brüsszelből és Washingtonból egyszerre támadó Soros-zsoldosoknak is – jelentette ki. Hozzátette: meggyőződése, hogy a brüsszeli Európa-modellre nekünk nemet kell mondanunk.

– A mi érdekünk az, hogy az unió egyben maradjon. Az uniót nem elhagyni kell, hanem megváltoztatni. De ez csak akkor lehetséges, ha Brüsszelben radikális változások lesznek. Különben eljön a vég. Ha így megy tovább, az unió nem szétesik, felrobban vagy összedől. Ha így megy tovább, az unió egyszerűen szétcsúszik – mutatott rá.

Kiemelte: ma sem a tagállamok, sem a bizottság nem hajtaj végre a kötelességeit. Brüsszel gátlástalanul átlép a saját szabályain.

Modellváltás Európában

Nyugat-Európa állapotáról szólva elmondta: a befektetők Amerikába és Ázsiába viszik a pénzüket; a brüsszeli bürokraták kapcsolatépítés helyett megsértődnek minden és bezárkóznak. A gazdasági mutatók egyre romlanak. Az unió minden tekintetben kiszorul a világ élvonalából.

– A mi erőnket, a reményünket, az önbecsülésünket az táplálja, hogy nekünk magyaroknak van egy saját tervünk. Nekünk van egy ellenmodellünk, amit kipróbáltunk, és működik – mondta, hozzátéve: ezt egyre többen irigylik, mégha nem is merik mondani.

A franciák, a németek a fél életüket odaadnák, szerinte, ha újra migránsmentes ország lehetnének. Azzal folytatta, hogy Magyarországon sikerült megerősíteni a családokat, rajokban érkeznek a befektetések, észszerű a zöld átalakulás, és mindenki biztonságban élhet. Ezzel Nyugaton nem büszkélkedhetnek.

A miniszterelnök hangsúlyozta: Magyarországnak saját Európa-modellje van

A miniszterelnök hangsúlyozta: Magyarországnak saját Európa-modellje van

Fotó: MTI

Nem hiszünk a mesékben

– Én olyan országnak ismerem Magyarországot, amelyik nem hisz a színes mesékben. Nem vette be a gyomrunk a barna mesét, amelyben a faj és a vér uralkodott. Nem vette be a vörös mesét, ahol a proletariátus és az osztály uralkodott. És nem veszi be a szivárványos és a méregzöld meséket sem. Mi magyarok egyszerűen egy tiszta és egészséges világban szeretnénk élni, és ezt szeretnénk örökül hagyni az unokáinak – fogalmazott Orbán Viktor.

Kijelentette: két dolgot kell tennünk, hogy sikeresek legyünk. Egyfelől zöld energiát kell termelnünk, másfelől, ezt el kell tudni tárolni. – Aki kimarad, lemarad, és várhat a világ új technológiai fordulatára – tette hozzá.

Kitért arra, hogy nekünk a nukleáris energiát is tiszta energiának tartjuk, egyébként sokakhoz hasonlóan, függetlenül attól, mint mondanak Brüsszelben.

– Baloldali politikustársaink figyelmébe ajánljuk, hogy a zöldenergiát tárolni kell, mert nokiás dobozokba nem tehető. A jövő nagy kérdése, hogy ki, melyik nemzetgazdaság lesz képes erre? Szerintem az, amelyik nem csak a gépkocsikban, hanem a lakóépületekben és az ipartelepekben is képes a tárolásra. Magyarország minden téren az élen akar járni – hangzott el.

Az ipari fordulat élén

Magyarország az új technológiai versenyben és a zöld átállásban versenyben van Német- és Franciaországgal, és nyerésre áll – folytatta, jelezve: most alakulnak ki Európa új zöld ipari központjai, és Magyarország lehet az egyik ilyen.

– Minden feltétel adott a sikerhez, csak bátor és felkészült vezetőkre van szükség – jelezte.

A miniszterelnök szerint van egy bökkenő, méghozzá az, hogy Magyarország alig tízmilliós ország. – Ez komoly akadály, de annyira azért nem, hogy el kelljen hasaljunk. A méretproblémánkat egy külpolitikai bravúrral fogjuk orvosolni. Ezért döntöttünk úgy, hogy Magyarországot a legmodernebb keleti- és nyugati technológiák találkozóhelyévé tesszük. Ma kelet és nyugat óriásai Magyarországon tudnak a legsikeresebben találkozni és együttműködni. Magyarország ma éppen ezért lehet bajnoka az összekapcsolódásnak, a zöld ipari fordulatnak és az új technológiáknak – mondta.

Erősök, gazdagok és zöldek leszünk – fogalmazott a kormányfő.

Magyarország soros uniós elnökségéről szólva Orbán Viktor elmondta, komoly harcok várnak ránk, és „miden arcvonalon túlerő” áll velünk szemben. De ezzel kapcsolatban megjegyezte: nem kamikáze, hanem nindzsa-kormányt vezet, amely el fogja végezni a küldetését, és a végén az ellenfél fog a földön maradni, míg az visszatér a bázisára.

Hangsúlyozta: mindkét választást, az európai parlamentit és az önkormányzatit is meg kell nyernünk.

origo.hu

Oroszország óriási csapást mért az ukrán infrastruktúrára, Ukrajna több fontos helyről is kivonul

origo.hu

Titokzatos ajándék jelent meg Berki Krisztián sírján

borsonline.hu

Intenzív osztályra került a magyar legenda, haladéktalanul megműtötték

magyarnemzet.hu

Kína és Magyarország együtt lép az „arany vízi útra”

ripost.hu

Ez történt Berki Krisztián kislányával édesapja halála után

vg.hu

A kínai elnök Magyarországon: így védik a világ egyik legfontosabb emberét – Hszi Csin-ping kínai Rolls-Royce-szal érkezik Orbán Viktorhoz

origo.hu

Lemondott a teljes orosz kormány

travelo.hu

Egyre csak nőni és változni fog Balatonföldvár új látványossága

ripost.hu

Ennek a 3 csillagjegynek érzelmi tisztulást hoz a Bika újhold

she.life.hu

Amikor beköszönt a jól ismert bakteriális „barát” (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

azenkertem.delmagyar.hu

Mutasd meg a gyönyörű veteményesed, virágos- vagy balkonkerted és nyerj 1 millió forintot!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Szintet lépett a háborús őrület: Katonákat és dollárszázmilliárdokat küldenének Ukrajnába

POLITIK

Magyar Péter testőrei elfoglaltak egy teljes vasúti kocsit. Mitől fél?

POLITIK

Nadrágszíjas plakátokkal fogadta Debrecen Magyar Pétert

POLITIK

Magyar Péter üvöltve fenyegette a feladatukat végző rendőröket. Újabb részletek a hivatalos jegyzőkönyvből

POLITIK

Magyar Péter új embere évek óta fúrja a rezsicsökkentést.

POLITIK

Már 2019-ben megindultak Karácsonyhoz a guruló dollárok

POLITIK

A gazdasági együttműködés fokozása, ezért jön a kínai elnök

POLITIK

Itt a teljes névsor: Ők indulnak Budapesten a polgármesteri címekért