POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.02.04.

Soroséktól gurultak a dollárok a magyar baloldalhoz

Honnan máshonnan?

A Fidesz szerint a nyilvánosságra került felvételek után már nincs mit tovább tagadnia a dollár-baloldalnak, kiderül ugyanis, hogy Soros György érdekeit képviselik. Hollik István azt mondta: ezeket a pártokat a háborúpárti Soros-hálózat egyszerűen megvásárolta. Tegnap írta meg először a Mandiner, hogy az Action for Democracy vezetése bevallotta: Soros György adta a dollármilliókat a magyar baloldalnak 2022-ben.

Akik a magyar baloldalt pénzelik, mind háborúpártiak, és azért adják a pénzt, hogy a baloldalon keresztül belekeverjék Magyarországot a háborúba – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban péntek reggel.

Kijelentette: „Világos, hogy a baloldal Magyarországon nem a magyar emberek érdekét képviseli, nincs is abban a helyzetben, hiszen aki a pénzt adja, az rendeli a zenét”.

Az Egyesült Államokban tevékenykedő politikai kommunikációval foglalkozó cégvezető, Eric Koch – egy titkos felvételen – arról beszél: egyik munkája az volt, hogy rontsa a magyar miniszterelnök hitelét Amerikában. Majd további felvételek tanúsága szerint – ami nemrég került fel egy amerikai X-oldalra – az Action for democracy vezetői egymás után vallják be, hogy a szervezet támogatásai Soros Györgytől érkeztek.

Ezt teszi Kati Marton, az NGO kuratóriumának elnöke:

– A híres Soros úr?

– Igen.. Ne is mondd, hogy

…és ezt erősíti a beszélgetésekben Wesley Clark, kuratóriumi tag is: „Nem annyi, amennyit szeretnék…Nincs olyan, mint George

Bár nem reklámozták, mégis pontosan tisztában voltak vele, hogy valójában a baloldali ellenzék választási kampányát támogatják a guruló dollárokkal – ismerte el az egyik videóban az Actoin for Democracyt alapító Korányi Dávid.

A felvételekből nyilvánvalóvá vált – állapította meg a Mandiner – hogy maga Soros György amerikai spekuláns állt a rejtélyes mikroadományok mögött, akit egy jól szervezett mechanizmussal igyekezett leplezni az Action for Democracy Karácsony Gergely volt főtanácsadója által vezetett csapata.

A lap azt is megjegyzi: az is kiderül, hogy a Korányi-szervezet úgy építette fel az amerikai támogatási rendszert, hogy ne kelljen nyilvánosságra hozniuk a támogatók nevét.

Beismerték, így már nem kérdés, hogy a magyarországi baloldali pártokat külföldi pénzzel megvették – mondta Hollik István a Hír tv-ben a dokumentumokra hivatkozva. A Fidesz kommunikációs igazgatója közölte: ezeket a pártokat a liberális, bevándorlás-, és háborúpárti Soros-hálózat támogatta.

Innentől kezdve azt gondolom, hogy elfelejthetjük, hogy ők önálló, magyar politikai entitások. Nem, nem. Ők Soros fiókszervezetei, magyarországi fiókszervezetei, érdemes rájuk ekként is tekinteni a jövőben” – mondta.

Eddig azt hazudta a magyar balliberális oldal, hogy az amerikai NGO mikroadományokat gyűjtött, most azonban lebuktak – mondta az M1-en Nagy Ervin. A XXI. Század Intézet elemzője arra emlékeztet:

az ellenzék pártjai 2022-ben használták azt a kiskaput, amivel külföldről fizetett milliárdokhoz juthat a kampányban, hogy a kormányt megbuktassák és hatalomra kerüljenek.

A befolyásolási kísérleteket hivatott a jövőben megelőzni a Szuverenitásvédelmi Hivatal, amelynek az a dolga, hogy az ilyen eseményekre felhívja a figyelmet, elemezze, észrevegye és ha azt látja, hogy van valami beavatkozás – anyagi beavatkozás vagy szellemi, politikai beavatkozás a magyar belpolitikába –, akkor jelezze a nyilvánosságnak, vagy a hatóságoknak.

A Mandiner információi szerint miután az Action for Democracy vezetése bevallotta, hogy Soros György dollármilliókat adott a magyar baloldalnak, egy magánszemély bejelentést tett a Nemzeti Adó és Vámhivatalnál, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettének gyanúja miatt.

A 2022-es országgyűlési választás kampányában külföldi pénzeket Magyarországra irányító Action for Democracy vezetői – kezdve Korányi Dáviddal – a közösségi médiában közzétett felvételek tanúsága szerint bevallották, hogy a pénz jelentős részben Soros Györgytől származik – közölte az Alapjogokért Központ pénteken.

A Zila János által jegyzett, a központ honlapján olvasható elemzés szerint az amerikai baloldalnak kifejezett célja a magyar nemzeti kormány és Orbán Viktor miniszterelnök megbuktatása.

Az elemző emlékeztetett: a „dollárbotrány” kirobbanása óta a baloldal és a pénzeket Magyarországra irányító szervezet is azt kommunikálta, hogy külföldön élő magyar állampolgároktól gyűjtöttek mikroadományokat, melyeket egy úgynevezett „kultúraváltó” kampányban használtak fel a 2022-es országgyűlési választások előtt.

Hozzátette,

Korányi Dávid még azt is állította: a támogatóktól elkérték az útlevelük számát, hogy ellenőrizhessék nemzeti hovatartozásukat.

Később bebizonyosodott, hogy az általuk használt gyűjtőfelületen az említett adatra vonatkozó kérdés nem szerepelt, a gyűjtéshez pedig csak néhány adományozó járult hozzá. Ezt követően „azzal álltak elő”, hogy intézmények is adtak nekik pénzt, de ezek között nem szerepel a Soros-féle Nyílt Társadalom Intézet. Egymást követték a magyarázkodások, egészen „az adományládikák dajkameséjéig” – részletezte.

Az ellenzéki állítások a kezdetektől meglehetősen ingatagnak bizonyultak – állapította meg, hozzátéve: ám eddig „csak sejtéseink lehettek arról, hogy kiktől származott a választás előtt, nyilvánvalóan annak befolyásolása céljából hazánkba áramló négymilliárd forintnyi forrás”.

Ismertette: az X-en megjelent videókban Kati Marton, az Action for Democracy kuratóriumának elnöke igennel válaszolt arra a kérdésre, hogy „Soros úr” volt-e a szervezet fő mecénása. Wesley Clark, a NATO európai erőinek egykori főparancsnoka, az Action for Democracy tanácsadó testületének tagja pedig arról beszélt, „nincs Soros Györgyhöz fogható támogatója az Egyesült Államokban a magyar baloldalnak”.

Az Alapjogokért Központ a cikkében felhívta a figyelmet arra, hogy

Kati Marton régóta „fontos funkcionárius” a nyílt társadalom hálózatában. A Soros-egyetem igazgatósági tagja és a Soros György által jelentős összegekkel támogatott Human Rights Watch munkatársa is volt. Soros Györgyhöz hasonlóan tagja a Council on Foreign Relations nevű befolyásos szervezetnek.

Úgy fogalmaztak: Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje a külföldi támogatásokkal kapcsolatban a kezdetektől kiemelten hálálkodott Kati Martonnak, 2022 augusztusában azt mondta róla, hogy nagyon sokat tett a kampányuk sikerességéért.

A cikk kitért arra, hogy Wesley Clark igazgatósági tagja a Soros György által támogatott Atlantic Councilnak, a 2007-es demokrata előválasztáson Hillary Clintont támogatta.

Andreas von Rétyi Soros Györgyről szóló, 2017-ben megjelent könyvében azt írta: „a már ekkor Oroszország ellen szervezkedő Soros” kulcsszerepet szánt neki az ukrán hadsereg felfegyverzésében – közölte az elemző.

A most nyilvánosságra került felvételeken Korányi Dávid kiemelte – olvasható az elemzésben –, hogy az Action for Democracy olyan jogi besorolás alá esik az Egyesült Államokban, amely lehetővé teszi finanszírozóik kilétének eltitkolását, így „a befektetésük védettséget élvez”.

Korányi Dávid beismerése az elemző szerint arra utal, hogy a szervezet célja a titkolózás, illetve egy leplezett kormányváltó akció kivitelezése volt.

„Most végképp lebuktak” – állapította meg.

Zila János értékelése szerint a közzétett videók választ adnak arra a kérdésre, miért mozgósítanak az amerikai baloldalhoz köthető befolyásos személyek és szervezetek milliárdos nagyságrendű anyagi erőforrásokat azért, hogy „bábkormányt helyezzenek a magyar jobboldali kabinet helyére”. Idézte Wesley Clarkot, aki úgy vélekedett: „Orbán a Republikánus Párt nagy kedvence. A konzervatívok Orbánról mintázzák programjukat.” Tehát annak ellenére, hogy a demokraták, a külügy és az EU nem szívelik Orbánt, az USA-ban nagy a támogatottsága.

A magyar kormányfő „nemcsak azért áll a tengerentúli globalisták útjában”, mert ellenzi a háborút, és nem engedi, hogy Magyarország az érdekeivel szemben belesodródjon abba, hanem Amerikában is viszonyítási ponttá, áttételesen belpolitikai szereplővé vált, aki veszélyt jelent a liberális fősodor céljaira

– hangsúlyozta az elemző. Nem véletlen tehát – tette hozzá -, hogy „a Soros-hálózat teljes arzenálját hazánk jobboldali vezetése ellen fordította, a mostani lelepleződés azonban újabb nagy pofon a számukra”.

origo.hu

Ádám Martin magyar válogatott csatár legjobb mémek

ripost.hu

Egykori testőre kitálal Angelina Jolie piszkos húzásairól

borsonline.hu

Műveltségi kvíz: ha 7-re tudod a választ, már átlag felett vagy!

magyarnemzet.hu

Visszataszító román skandálástól hangos a sajtó az Eb-n + videó

magyarnemzet.hu

Épphogy megválasztották a polgármestert, máris agyonlőtték

ripost.hu

Kiderült Marco Rossi félelmetes elgondolása: vadállatként készül a válogatott a németek ellen

mindmegette.hu

Ez történik a testeddel, ha kukacos cseresznyét eszel

ripost.hu

Most érkezett: mentőhelikopter szállt le az M5-ösön, roncsok mindenütt

ripost.hu

A tudósok is kővé dermedtek attól, ami az óceán mélyéről előkerült

ripost.hu

Tápai Szabinát otthonában érte baleset, hihetetlen dolog történt

ripost.hu

3 csillagjegynek különös üzenetet küld idén nyáron az őrangyala

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Amerikai vadászgépeket kap Ukrajna

POLITIK

A foci-Eb elleni pusztító terrortámadást akadályozott meg a rendőrség

POLITIK

Németországnak "háborúképessé" kell válnia. Jön a hadkötelezettség

POLITIK

Újabb településeket foglaltak el az oroszok

POLITIK

700 ezer orosz katona az ukrán fronton

POLITIK

Több orosz gáz érkezik Európába, mint amerikai

POLITIK

Több ország nem írta alá a svájci békedokumentumot Ukrajnáról

POLITIK

Putyin komoly segítséget ígért Észak Koreának