Orbán Balázs Magyar Péternek: A futtatóid döntenek rólad!

POLITIK
POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2023.11.16.
Módosítva: 2023.11.16.

Soros fia nagy erőkkel újra megindult Magyarország ellen

Nagy pénzeket megmozgatva támad a spekuláns birodalma.

A 92 éves Soros György  még a nyáron hivatalosan is átadta a több milliárd dolláros birodalmának vezetését a 37 éves fiának, Alexnek. A Wall Street Journalnak a trónörökös elmondta, hogy folytatni kívánja a baloldali politikusok és ügyek támogatását világszerte, Amerikában pedig azért fog küzdeni, hogy Donald Trumpot ne válasszák újra. Fenyegetően és cinikusan  külön kiemelte, hogy őt "jobban érdekli a politika, mint az édesapját". Emellett büszkén beszélt arról is, hogy rendszeresen találkozik a Biden-kormány tisztviselőivel, és a Nyílt Társadalom Alapítványokon keresztül évente már több mint 1,5 milliárd dollárral támogatnak LMBTQ- és bevándorlás-párti szervezeteket.

Mindemellett azt is lehet tudni, hogy Alexander Soros maga is fontosnak tartotta, hogy megtámogassa azt az Action for Democracy nevű szervezetet, amelynek keretében Karácsony Gergely és Bajnai Gordon bizalmasa, Korányi Dávid hajtott fel pénzt. Ezek a súlyos összegek részben pont Bajnai DatAdat-cégcsoportjánál landoltak. A dollárbaloldal intézője, Korányi pedig néhány nappal az Action for Democracy első magyarországi átutalása előtt egy helyen tartózkodott Alexander Sorossal, Münchenben. Utóbbi a kampány hajrájában egy bejegyzéssel fejezte ki, hogy egyetért Korányiékkal.

 

A fiatalabb filantróp

A milliárdos spekuláns, Soros György fia régóta aktív a világpolitikában, és gyakorta megfordul Magyarországon, sőt, saját bevallása szerint van magyar állampolgársága is. Az 1985-ös születésű fiatalember a tengerentúlon és Londonban is rendelkezik rezidenciával, és a magyar politikába éppúgy szívesen beleszól milliárdjai révén, mint az európai vagy az amerikai közéletbe. 

Alexander Soros a Google szerint „filantróp”, csakúgy, mint apja.

 Ezen baráti megnevezés alkalmazása azért sem meglepő, mert a spekuláns családnak közel 180 millió dollár értékű Alphabet-részvénye van, ez a cég pedig az internetes keresőóriás tulajdonosa.

Alexander Soros 2009-ben a New York Egyetemen BA-szakon végzett történelemből, és 2018-ban PhD-végzettséget szerzett a kaliforniai Berkeley-n, de posztdoktori tanulmányokat is folytatott. 2011-ben került be a Nyílt Társadalom Alapítványok igazgatótanácsába. „Gyűlölöm azt a gondolatot, hogy a pénz beszél, de ha a másik fél így politizál, nekünk is ezt kell tennünk” – nyilatkozta 2012-ben a New York Times-nak annak kapcsán, hogy demokrata jelöltek kampányát pénzelték.

Alexander buborékban nőtt fel, a New York-i felső tízezer köreiben. A hétköznapi élet kihívásaival sosem kellett foglalkoznia, ennek megfelelően az ideje nagy részét féktelen bulizással töltötte. Alex először 2008-ban került a tengeren túli címlapokra, amikor "drogos botrányfotók" készültek róla egy helyi elitklubban. Az akkor megjelent bulvárhírek szerint az aranyifjú betegesen kereste a nyilvánosságot, miközben úgy szórta az apja pénzét, mintha nem lenne holnap.

Soros Alex ilyen és ehhez hasonló "drogos botrányfotókkal" került először a tengeren túli címlapokra

Korabeli sajtóbeszámolók szerint a 2000-es évek közepén az ifjú Soros "partivillává" változtatta édesapja New York-i luxuskastélyát.. A közösségi oldalakra feltöltött fotók tanúsága szerint a 20 ezer négyzetméteres Soros-villában Alex heti rendszerességgel szervezett - részeg bújócskával megspékelt - féktelen bulikat A-listás celebek, szupermodellek és profi sportolók részvételével. 

Soros Alex egy időben "partivillát" csinált édesapja New York-i luxuskastélyából
Alex egy ilyen féktelen buli alkalmával ismerkedett össze későbbi élettársával, Maxwell Osborne-val

Alex egy ilyen parti alkalmával ismerkedett össze későbbi élettársával, a divattervező és politikai aktivista Maxwell Osborne-val. Kettejük kapcsolatát celebeket felülmúló módon fotók tömegével dokumentálták nyilvánosan. Noha a New York-i felső tízezer köreiben már régóta köztudomású volt, hogy ők ketten egy párt alkotnak, a Soros-fiú politikai szerepére tekintettel mégis okoztak némi meglepetést, amikor 2018 szilveszterének éjjelén egy látványos videóval, sőt egy közös ágyfotóval hivatalosan coming-outoltak, egyenesen Dominikából, a közös szállodai szobából.

Soros Alex egy közös ágyfotóval coming-outolt
Aztán jött a másik...

Maxwell és az ifjú Soros azóta is nyíltan vállalják kapcsolatukat. Nem készülhet róluk olyan közös fotó, ahol ne fognák szorosan egymás kezét, ne ölelkeznének, ne kapaszkodnának már-már görcsösen egymásba - egyéb túlfűtött jelenetekről nem is beszélve. 

Alex és Osborne görcsösen kapaszkodnak egymásba a közös fotóikon

A tengeren túli elemzők szerint Soros Alexander vezetésével minden ugyanúgy megy tovább majd a Soros-birodalomban - csak még radikálisabban és hangosabban. Célja apja célkitűzéseinek bővítése, láthatóan mindent még erőszakosabban akar megvalósítani. Azt is bejelentette, hogy az eddigieknél is több pénzügyi támogatásra számíthat majd tőle az amerikai baloldal.

"Gyűlölöm azt a gondolatot, hogy a pénz beszél, de ha a másik fél így politizál, nekünk is ezt kell tennünk"

- fogalmazott Alex a Soros-birodalom átvétele után adott első interjújában. Ebben azt is elárulta, hogy meglehetősen hasonlóképpen gondolkodik az édesapjával, és tervei szerint továbbra is arra kívánja használni a család vagyonát, hogy a nemzetközi baloldalt pénzelje. "Politikusabb beállítottságú ember vagyok, mint az apán" - szögezte le a trónörökös, mintegy előrevetítve, milyen aktivizmusra számíthatunk tőle.
 

Befolyási övezet a nemzetközi sajtóban

Alexander Soros ma már a Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) elnöke, mindemellett az egyetlen családtag a Soros Fund Management befektetési bizottságában, tehát a családi vagyonkezelőben. Nem felsorolva az összes tisztségét ott ül a Soros-egyetem vezetőségében, valamint az említett Korányi, illetve Bajnai tagságával működő European Council on Foreign Relations (ECFR) nevű szervezetben is. Az OSF honlapján található életrajza szerint írásai jelentek meg – egyebek közt – a következő lapokban: New York Times, Guardian, New York Daily News, Reuters és Politico. Ez a lista a Soros-család befolyási övezetét is jól kirajzolja a nemzetközi sajtóban, és az sem lehet véletlen, hogy ezek a lapok Magyarország fő kritikusai közé tartoznak.

A spekuláns fia 2015-ben már Budapesten, apja egyetemén mutatta be migrációpárti álláspontját, amelyről a közösségi médiában is megemlékezett.

 2016. március 18-án is ideiglenesen hazánkban tartózkodott, egy pesti szállodából közölt fotót a lengyel zászlókkal ékesített Lánchídról. Éppen aznap járt ugyanis Orbán Viktornál Andrzej Duda lengyel államfő. Ennek kapcsán Alexander Soros idegenellenességgel és nacionalizmussal vádolta a két népet, és azt állította, hogy veszélyeztetjük a nyílt társadalmat egész Európában, illetve magát Európát is.
 

Ami az apának jó, az jó a fiúnak is

Aztán 2017 nyarán is ellátogatott fővárosunkba, sajtóhírek szerint apja kedvenc lakosztályát vette ki a főváros egyik legdrágább szállodájában, a Four Seasons-ben. Ez az állítólag akkoriban kétmillió forintos szálláshely azért is lehetett praktikus, mert egyetlen sarokra van a családi felsőoktatási intézményüktől, ezért állítólag régen az apja is itt szokott megszállni. Arról is írtak akkoriban, hogy 2017 nyarán Alexander Soros ebben a szállodában fogadta a magyar hálózatuk vezetőit, akikkel a magyar politikáról tárgyalt.

A Magyar Idők 2018 áprilisában, a választások után néhány nappal arról számolt be, hogy Alexander Soros is megosztotta Twitter-oldalán a pár nappal korábbi kormányellenes tüntetésről készült egyik felvételt. A lap arról is írt, hogy a „Mi vagyunk a többség” nevű szervezet Facebook-oldalán közben anyagi támogatást kért a csalódott ellenzéki választóktól a következő meghirdetett tüntetéshez. A „civilek” a Gulyás Márton-féle Humán Platform Egyesületet adták meg ehhez kedvezményezettnek. Gulyás szintén régi Soros-támogatott.

Ekkoriban már rendszeresen feltűnt a Soros-fiú közösségi oldalain partnere, Maxwell Osborne is. A divattervező és politikai aktivista gyakran olyan képeken szerepel, amelyeken Alex Sorossal ölelik egymást.
 

Várja a „magyar demokráciát”

2019 júniusában a spekuláns fia a CEU budapesti diplomaosztóján arról beszélt: az egyetemet betiltották, ténylegesen elüldözték hazánkból. A Művészetek Palotájában tartott rendezvényen az ifjabbik Soros kijelentette: alig várja a napot, amikor Magyarország ismét demokratikus ország lesz. „Addig is azonban kitartunk” – mondta a spekuláns utódja.

Idén nyáron pedig a Politico tette közé Alexander Soros írását, amelyben a Nyílt Társadalom Alapítványok jelenlegi elnöke világossá tette: félrevezetőek azok a hírek, miszerint elhagynák Európát. „Nem távozunk” – ígérte meg a spekuláns fia.

 

origo.hu

Újabb letartóztatások történtek a Fico elleni merénylet kapcsán

ripost.hu

Dubajban és New Yorkban is sztár a 14 éves Sávolt Karolina

borsonline.hu

Könnyek közt búcsúzott a TV2 szépsége: Pszichológushoz fogok menni ezután

magyarnemzet.hu

Meglepődtek, amikor Orbán Viktor lépett a műhelybe + videók

metropol.hu

Felhőszakadás miatt adták ki a riasztást: rövid idő alatt rengeteg csapadék hullhat

vg.hu

Iráni elnök: beazonosították a lezuhant helikopter pontos helyszínét – minden egységet odarendeltek

ripost.hu

Te ismered a Rubik-kocka titkát? Lerántjuk a leplet

mindmegette.hu

Meztelencsigák a kertben – ezzel a házi csodaszerrel pillanatok alatt megszabadulhatsz tőlük

ripost.hu

Szerelem a láthatáron: három csillagjegyre júniusban boldogság vár

ripost.hu

Ekkorra időzítsd a nyári szabid! Mutatjuk a kánikulai időszakokat

ripost.hu

A Merkúr a Bikába lép: négy csillagjegynek nagy meglepetést tartogatnak az égiek

ripost.hu

Rettentően nehéz IQ-teszt, ami a személyiségedre is magyarázatot ad

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Kelet-európaiak vérével fizetne az ukrán győzelemért Soros

POLITIK

Oroszország még évekig folytatni tudja a háborút: Ukrajna képes erre?

POLITIK

Drámai helyzetbe került Ukrajna második legnagyobb városa, evakuálják az embereket

POLITIK

Berobbant a szexuális bűncselekmények száma a pályaudvarokon

POLITIK

Magyar Péter EP-jelöltje agymosottnak nevezte a magyarokat

POLITIK

Megölték a gázai polgári hírszerzés parancsnokát

POLITIK

Európa főboszorkányának jóslata, Fico merénylője, és a kapuvári kiterjesztett öngyilkosság......

POLITIK

Zelenszkij csalódott Amerikában