RETRO RÁDIÓ

Így készül a rántott leves, gyerekkorunk klasszikusa

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2025. 02. 23. 18:30

Ki ne emlékezne a nagyi villámgyorsan elkészített levesére? Amilyen egyszerű, olyan nagyszerű, ráadásul finom is! Készítsd el te is ezt az örök klasszikust, mutatjuk a receptet.

Vannak ételek, amikre sokan nosztalgiával gondolunk. A rántott leves az egyik ilyen klasszikus, ennél egyszerűbb étel talán nem is létezik. Talán épp ezért sokan lesajnálják a rántott levest, hiszen ma már annyiféle kulináris élményből válogathatunk. Pedig megérdemli a figyelmet ez az egyszerű leveske, mert bizony isteni finom! Ráadásul akkor is el tudod készíteni, ha éppen üres a hűtőd, csak egy kis liszt, ecet, némi köménymag kell hozzá. Mutatjuk a legegyszerűbb receptet, ebből még a fokhagyma is hiányzik, természetesen ha szeretnéd, a rántásba az is mehet egy gerezddel! Ha becsukod a szemed, akár a nagyi konyhája is eszedbe juthat a régi ízekről. Sokszor az egyszerűség is gyönyörködtet. 

Rántott leves Bowl,Of,Creamy,Soup,With,Croutons.,Close-up,Of,A,Bowl
Rántott leves készítése/Fotó: Dev_Maryna

Rántott leves

Hozzávalók:

  • 2 ek sertészsír
  • 4 ek liszt
  • 1 kk köménymag
  • 2 ek ecet
  • 1,5 l víz
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 1 kk só
  • bors 
  • 2 szelet pirítós kenyér

Így készítsd el:

  1. Készíts egy rántást zsírból, lisztből, köménymaggal. Engedd fel hideg vízzel és add hozzá a pirospaprikát, sót és a borsot, ecettel savanyítsd.
  2. Pirítsd meg a kenyeret és kockázd fel.
  3. Amikor a leves felforrt, vedd le a tűzről.
  4. Tálaláskor tegyél a levesbe a pirított kenyérből.

Jó étvágyat!

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.