Így készül a rántott leves, gyerekkorunk klasszikusa
Ki ne emlékezne a nagyi villámgyorsan elkészített levesére? Amilyen egyszerű, olyan nagyszerű, ráadásul finom is! Készítsd el te is ezt az örök klasszikust, mutatjuk a receptet.
Vannak ételek, amikre sokan nosztalgiával gondolunk. A rántott leves az egyik ilyen klasszikus, ennél egyszerűbb étel talán nem is létezik. Talán épp ezért sokan lesajnálják a rántott levest, hiszen ma már annyiféle kulináris élményből válogathatunk. Pedig megérdemli a figyelmet ez az egyszerű leveske, mert bizony isteni finom! Ráadásul akkor is el tudod készíteni, ha éppen üres a hűtőd, csak egy kis liszt, ecet, némi köménymag kell hozzá. Mutatjuk a legegyszerűbb receptet, ebből még a fokhagyma is hiányzik, természetesen ha szeretnéd, a rántásba az is mehet egy gerezddel! Ha becsukod a szemed, akár a nagyi konyhája is eszedbe juthat a régi ízekről. Sokszor az egyszerűség is gyönyörködtet.

Rántott leves
Hozzávalók:
- 2 ek sertészsír
- 4 ek liszt
- 1 kk köménymag
- 2 ek ecet
- 1,5 l víz
- 1 ek fűszerpaprika
- 1 kk só
- bors
- 2 szelet pirítós kenyér
Így készítsd el:
- Készíts egy rántást zsírból, lisztből, köménymaggal. Engedd fel hideg vízzel és add hozzá a pirospaprikát, sót és a borsot, ecettel savanyítsd.
- Pirítsd meg a kenyeret és kockázd fel.
- Amikor a leves felforrt, vedd le a tűzről.
- Tálaláskor tegyél a levesbe a pirított kenyérből.
Jó étvágyat!
