FITTFAZÉK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2025.02.23.

Így készül a rántott leves, gyerekkorunk klasszikusa

Ki ne emlékezne a nagyi villámgyorsan elkészített levesére? Amilyen egyszerű, olyan nagyszerű, ráadásul finom is! Készítsd el te is ezt az örök klasszikust, mutatjuk a receptet.

Szerző Ripost

Vannak ételek, amikre sokan nosztalgiával gondolunk. A rántott leves az egyik ilyen klasszikus, ennél egyszerűbb étel talán nem is létezik. Talán épp ezért sokan lesajnálják a rántott levest, hiszen ma már annyiféle kulináris élményből válogathatunk. Pedig megérdemli a figyelmet ez az egyszerű leveske, mert bizony isteni finom! Ráadásul akkor is el tudod készíteni, ha éppen üres a hűtőd, csak egy kis liszt, ecet, némi köménymag kell hozzá. Mutatjuk a legegyszerűbb receptet, ebből még a fokhagyma is hiányzik, természetesen ha szeretnéd, a rántásba az is mehet egy gerezddel! Ha becsukod a szemed, akár a nagyi konyhája is eszedbe juthat a régi ízekről. Sokszor az egyszerűség is gyönyörködtet. 

Rántott leves Bowl,Of,Creamy,Soup,With,Croutons.,Close-up,Of,A,Bowl
Rántott leves készítése/Fotó: Dev_Maryna

Rántott leves

Hozzávalók:

  • 2 ek sertészsír
  • 4 ek liszt
  • 1 kk köménymag
  • 2 ek ecet
  • 1,5 l víz
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 1 kk só
  • bors 
  • 2 szelet pirítós kenyér

Így készítsd el:

  1. Készíts egy rántást zsírból, lisztből, köménymaggal. Engedd fel hideg vízzel és add hozzá a pirospaprikát, sót és a borsot, ecettel savanyítsd.
  2. Pirítsd meg a kenyeret és kockázd fel.
  3. Amikor a leves felforrt, vedd le a tűzről.
  4. Tálaláskor tegyél a levesbe a pirított kenyérből.

Jó étvágyat!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-