RETRO RÁDIÓ

Ne dobd el a málna magját, kiderült, hogy mire jó

Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2023. 06. 30. 11:30

Interneten kért segítséget egy háziasszony, válaszként szuper praktikákat kapott!

Egy háziasszony málnaszörp készítése közben kért segítséget, hiszen a visszamaradt, magvakkal teli gyümölcspépet nem szerette volna kidobni. Kérésének lényege az volt, hogyan hasznosíthatná az értékes magos részt. A kommentelők természetesen gyorsan segítségére siettek és szuper málnamentő ötletekkel álltak elő. Íme, a lehetőségek, hogy ne vesszen kárba az isteni gyümölcs.

Healthy,And,Fresh,Squeezed,Domestic,Raspberry,Juice
Fotó: DDanilovic / shutterstock

A kedves hozzászólok tanácsai:

  • Lassú préssel nyomd át kétszer a pépet, így a magot kinyomja belőle. A pépet önmagában is el lehet készíteni lekvárnak, de lehet keverni más idénygyümölccsel is, például: eperrel, ribizlivel, meggyel. Amikor főzöd a szörpöt, és habosodik, akkor leszeded a habot, és kicsi  dobozkába lefagyaszthatod. Félig felolvasztva tejszínnel elkeverve tökéletes fagylalt alapanyag. Bármilyen gyümölcs habja akár szörp, akár lekvárfőzéskor tökéletes ehhez.
  • Szárítva isteni tea lesz belőle
  • Vízzel átmosva még rengeteg íz és illatanyag kinyerhető belőle, limonádéhoz fantasztikus!
  • Krémet is készíthetsz. Nagy adag préselt málna , 25 dkg mascarpone, 1/2 liter habtejszín, esetleg egy kis cukor összekeverve. Piskótához isteni!
  • Nagyobb mennyiség esetén, ha lefagyasztod, lehet belőle később gyümölcsjoghurtot is készíteni.

Volt aki arra hívta fel a kérdező figyelmét, hogy a préselt málna nem feltétlenül jó a gyomornak, és a beleknek, ha valakinek eleve gondjai vannak ezekkel. Szélgörcsöt , puffadást, székrekedést okozhat. Illetve az apró magok beülhetnek a bélbolyhok közé és ott gyulladást okozhatnak. 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.