Ne dobd el a málna magját, kiderült, hogy mire jó
Interneten kért segítséget egy háziasszony, válaszként szuper praktikákat kapott!
Egy háziasszony málnaszörp készítése közben kért segítséget, hiszen a visszamaradt, magvakkal teli gyümölcspépet nem szerette volna kidobni. Kérésének lényege az volt, hogyan hasznosíthatná az értékes magos részt. A kommentelők természetesen gyorsan segítségére siettek és szuper málnamentő ötletekkel álltak elő. Íme, a lehetőségek, hogy ne vesszen kárba az isteni gyümölcs.

A kedves hozzászólok tanácsai:
- Lassú préssel nyomd át kétszer a pépet, így a magot kinyomja belőle. A pépet önmagában is el lehet készíteni lekvárnak, de lehet keverni más idénygyümölccsel is, például: eperrel, ribizlivel, meggyel. Amikor főzöd a szörpöt, és habosodik, akkor leszeded a habot, és kicsi dobozkába lefagyaszthatod. Félig felolvasztva tejszínnel elkeverve tökéletes fagylalt alapanyag. Bármilyen gyümölcs habja akár szörp, akár lekvárfőzéskor tökéletes ehhez.
- Szárítva isteni tea lesz belőle
- Vízzel átmosva még rengeteg íz és illatanyag kinyerhető belőle, limonádéhoz fantasztikus!
- Krémet is készíthetsz. Nagy adag préselt málna , 25 dkg mascarpone, 1/2 liter habtejszín, esetleg egy kis cukor összekeverve. Piskótához isteni!
- Nagyobb mennyiség esetén, ha lefagyasztod, lehet belőle később gyümölcsjoghurtot is készíteni.
Volt aki arra hívta fel a kérdező figyelmét, hogy a préselt málna nem feltétlenül jó a gyomornak, és a beleknek, ha valakinek eleve gondjai vannak ezekkel. Szélgörcsöt , puffadást, székrekedést okozhat. Illetve az apró magok beülhetnek a bélbolyhok közé és ott gyulladást okozhatnak.