Egy háziasszony málnaszörp készítése közben kért segítséget, hiszen a visszamaradt, magvakkal teli gyümölcspépet nem szerette volna kidobni. Kérésének lényege az volt, hogyan hasznosíthatná az értékes magos részt. A kommentelők természetesen gyorsan segítségére siettek és szuper málnamentő ötletekkel álltak elő. Íme, a lehetőségek, hogy ne vesszen kárba az isteni gyümölcs.
A kedves hozzászólok tanácsai:
Lassú préssel nyomd át kétszer a pépet, így a magot kinyomja belőle. A pépet önmagában is el lehet készíteni lekvárnak, de lehet keverni más idénygyümölccsel is, például: eperrel, ribizlivel, meggyel. Amikor főzöd a szörpöt, és habosodik, akkor leszeded a habot, és kicsi dobozkába lefagyaszthatod. Félig felolvasztva tejszínnel elkeverve tökéletes fagylalt alapanyag. Bármilyen gyümölcs habja akár szörp, akár lekvárfőzéskor tökéletes ehhez.
Szárítva isteni tea lesz belőle
Vízzel átmosva még rengeteg íz és illatanyag kinyerhető belőle, limonádéhoz fantasztikus!
Krémet is készíthetsz. Nagy adag préselt málna , 25 dkg mascarpone, 1/2 liter habtejszín, esetleg egy kis cukor összekeverve. Piskótához isteni!
Nagyobb mennyiség esetén, ha lefagyasztod, lehet belőle később gyümölcsjoghurtot is készíteni.
Volt aki arra hívta fel a kérdező figyelmét, hogy a préselt málna nem feltétlenül jó a gyomornak, és a beleknek, ha valakinek eleve gondjai vannak ezekkel. Szélgörcsöt , puffadást, székrekedést okozhat. Illetve az apró magok beülhetnek a bélbolyhok közé és ott gyulladást okozhatnak.