Létrehozva: 2023.06.30.

Ne dobd el a málna magját, kiderült, hogy mire jó

Interneten kért segítséget egy háziasszony, válaszként szuper praktikákat kapott!

Szerző Sors Edina

Egy háziasszony málnaszörp készítése közben kért segítséget, hiszen a visszamaradt, magvakkal teli gyümölcspépet nem szerette volna kidobni. Kérésének lényege az volt, hogyan hasznosíthatná az értékes magos részt. A kommentelők természetesen gyorsan segítségére siettek és szuper málnamentő ötletekkel álltak elő. Íme, a lehetőségek, hogy ne vesszen kárba az isteni gyümölcs.

Healthy,And,Fresh,Squeezed,Domestic,Raspberry,Juice
Fotó: DDanilovic / shutterstock

A kedves hozzászólok tanácsai:

  • Lassú préssel nyomd át kétszer a pépet, így a magot kinyomja belőle. A pépet önmagában is el lehet készíteni lekvárnak, de lehet keverni más idénygyümölccsel is, például: eperrel, ribizlivel, meggyel. Amikor főzöd a szörpöt, és habosodik, akkor leszeded a habot, és kicsi  dobozkába lefagyaszthatod. Félig felolvasztva tejszínnel elkeverve tökéletes fagylalt alapanyag. Bármilyen gyümölcs habja akár szörp, akár lekvárfőzéskor tökéletes ehhez.
  • Szárítva isteni tea lesz belőle
  • Vízzel átmosva még rengeteg íz és illatanyag kinyerhető belőle, limonádéhoz fantasztikus!
  • Krémet is készíthetsz. Nagy adag préselt málna , 25 dkg mascarpone, 1/2 liter habtejszín, esetleg egy kis cukor összekeverve. Piskótához isteni!
  • Nagyobb mennyiség esetén, ha lefagyasztod, lehet belőle később gyümölcsjoghurtot is készíteni.

Volt aki arra hívta fel a kérdező figyelmét, hogy a préselt málna nem feltétlenül jó a gyomornak, és a beleknek, ha valakinek eleve gondjai vannak ezekkel. Szélgörcsöt , puffadást, székrekedést okozhat. Illetve az apró magok beülhetnek a bélbolyhok közé és ott gyulladást okozhatnak. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek