kulcsár edina
Hozd ki a legtöbbet a málnából, és élvezd a krémes és roppanós desszertet büntetlenül.
Amilyen rövid a szezonja a málnának, annyira mennyei csemege ez a gyümölcs. Miért ne hódíthatna süteménnyel karöltve, mely ráadásul cukor- és lisztmentes élvezetet nyújt? Ezt a finomságot az egész család imádni fogja!
Hozzávalók
A roppanós réteghez:
1 csésze pekándió (mogyoró vagy mandula is megfelel)
2 evőkanál szobahőmérsékletű vaj
csipet só
1/4 csésze cukornak megfelelő édesítő, pl. Update1 Zero Calories
A málnás krémhez:
80 gramm cukormentes zselatinpor málnás vagy erdei gyümölcsös ízesítéssel (ha natúr zselatint használsz, akkor málnasziruppal ízesítheted)
6 dkg szobahőmérsékletű, natúr krémsajt
1/4 teáskanál narancs aroma
1 1/2 csésze málna
Elkészítés
1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
2. Õröld durvára a pekándiót, add hozzá a vajat, a sót és az édesítőt. Alaposan keverd össze.
3. A masszát egyenletesen oszlasd szét egy sütőpapírral bélelt formában, majd süsd 8-11 percig, míg aranybarna nem lesz.
4. Ha elnyerte az ideális színt, vedd ki a sütőből és hagyd kihűlni.
5. Készítsd el a zselatint a csomagoláson leírtaknak megfelelően. Ha ízesítés nélkülit használsz, akkor adj hozzá cukormentes málnaszirupot vagy málnaszörpöt (vigyázz, mert ez is folyadéknak számít az elkészítéskor!).
6. Hagyd szobahőmérsékletűre hűlni a zselatint, majd robotgéppel keverd össze a krémsajttal és a narancs aromával.
7. A masszához adj hozzá 1 csésze málnát, ezután oszlasd el a sült, pekándiós rétegen a krémes keveréket.
8. Tedd a süteményt a hűtőbe, körülbelül félórát várj, amíg megdermed. Tálaláskor szórd meg a maradék 1/2 csésze málnával.
1 adag sütemény 2,5 gramm szénhidrátot, ugyanennyi rostot és 3 gramm fehérjét tartalmaz.
Egészségedre!