Létrehozva: 2022.12.19.

Így lehet olcsó a karácsonyi bejgli

Egy egyszerű trükk és istenien finom lesz az ünnepi bejgli és a pénztárcádat is megkíméli. Karácsonyi bejgli receptekkel kedveskedünk.

Szerző Sors Edina

A mák és a dió nem éppen a legolcsóbb mulatság. Ezért jó, ha az embernek van egy pár ötlet a tarsolyában és a karácsonyi bejgli másképpen készül el a megszokottnál. Legyen meglepetés az idei sütemény, és még a pénztárcádat is kíméld meg. Vegyél elő néhány almát a kamrából és meggyet a fagyasztóból! Mutatjuk az olcsóbb töltelékek receptjét.

Fotó: Shutterstock karácsonyi bejgli

Almás mákos töltelék

Hozzávalók:

  • 7 db alma
  • 25 dkg mák
  • 1/2 citrom leve
  • 1 citrom reszelt héja
  • 6 ek cukor
  • 1,5 kk őrölt fahéj
  • 1 kk őrölt szegfüszeg
  • 1 kk vanília kivonat

Így készítsd el:

  1. A savanykás almát reszeld le héjastól, és tedd egy lábasba. Adj hozzá cukrot, fahéjat, őrölt szegfűszeget és 1/2 citrom levét.  Forrald fel 2 percig.
  2. A levének egy részét öntsd le róla, de ne az egészet. Add hozzá a darált mákot, a vaníliát és a reszelt citromhéjat. 
  3. A mák felszívja az alma levét, de szaftos marad. Ha hígnak találod, akkor még egy kevés mákot szórj hozzá. A mákot már nem szükséges főzni, csak az almával jól elkeverni.
  4. Kend meg vele a bejgli tésztáját és süsd meg!

Jó étvágyat!

Mákos meggyes töltelék

Hozzávalók:

  • 20 dkg mák
  • 1 ek zsemlemorzsa
  • 20 dkg meggy ( fagyasztott )
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 tk fahéj
  • 120 ml tej

Így készítsd el:

  1. Forrald össze a tejet a cukorral, majd öntsd rá a morzsával összekevert mákra.
  2. Ízesítsd, és forgasd össze a kiengedett , kimagozott és lecsepegtetett meggyel.
  3. Töltheted is meg vele a bejglit , majd mehet a süti a sütőbe.

Jó étvágyat!

Diós almás töltelék

Hozzávalók:

  • 20 dkg alma
  • 50 dkg darált dió
  • 5 dkg cukor
  • 1 db citrom
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 2 ek baracklekvár
  • 15 dkg mazsola

Így készítsd el:

  1. Reszeld le a megmosott almákat, majd egy edényben párold meg. Fontos, hogy ne maradjon alatta nedvesség.
  2. A kihűlt, párolt reszelt almához keverd hozzá a diót és a mazsolát,a citrom reszelt héját, a mazsolát és a fahéjat.
  3. A baracklekvárral a bejgli tésztáját kend meg és úgy tedd bele a tölteléket.
  4. Mehet be a karácsonyi sütemény a sütőbe!

Jó étvágyat!

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek