Így lehet olcsó a karácsonyi bejgli
Egy egyszerű trükk és istenien finom lesz az ünnepi bejgli és a pénztárcádat is megkíméli. Karácsonyi bejgli receptekkel kedveskedünk.
A mák és a dió nem éppen a legolcsóbb mulatság. Ezért jó, ha az embernek van egy pár ötlet a tarsolyában és a karácsonyi bejgli másképpen készül el a megszokottnál. Legyen meglepetés az idei sütemény, és még a pénztárcádat is kíméld meg. Vegyél elő néhány almát a kamrából és meggyet a fagyasztóból! Mutatjuk az olcsóbb töltelékek receptjét.

Almás mákos töltelék
Hozzávalók:
- 7 db alma
- 25 dkg mák
- 1/2 citrom leve
- 1 citrom reszelt héja
- 6 ek cukor
- 1,5 kk őrölt fahéj
- 1 kk őrölt szegfüszeg
- 1 kk vanília kivonat
Így készítsd el:
- A savanykás almát reszeld le héjastól, és tedd egy lábasba. Adj hozzá cukrot, fahéjat, őrölt szegfűszeget és 1/2 citrom levét. Forrald fel 2 percig.
- A levének egy részét öntsd le róla, de ne az egészet. Add hozzá a darált mákot, a vaníliát és a reszelt citromhéjat.
- A mák felszívja az alma levét, de szaftos marad. Ha hígnak találod, akkor még egy kevés mákot szórj hozzá. A mákot már nem szükséges főzni, csak az almával jól elkeverni.
- Kend meg vele a bejgli tésztáját és süsd meg!
Jó étvágyat!
Mákos meggyes töltelék
Hozzávalók:
- 20 dkg mák
- 1 ek zsemlemorzsa
- 20 dkg meggy ( fagyasztott )
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tk fahéj
- 120 ml tej
Így készítsd el:
- Forrald össze a tejet a cukorral, majd öntsd rá a morzsával összekevert mákra.
- Ízesítsd, és forgasd össze a kiengedett , kimagozott és lecsepegtetett meggyel.
- Töltheted is meg vele a bejglit , majd mehet a süti a sütőbe.
Jó étvágyat!
Diós almás töltelék
Hozzávalók:
- 20 dkg alma
- 50 dkg darált dió
- 5 dkg cukor
- 1 db citrom
- 1 tk őrölt fahéj
- 2 ek baracklekvár
- 15 dkg mazsola
Így készítsd el:
- Reszeld le a megmosott almákat, majd egy edényben párold meg. Fontos, hogy ne maradjon alatta nedvesség.
- A kihűlt, párolt reszelt almához keverd hozzá a diót és a mazsolát,a citrom reszelt héját, a mazsolát és a fahéjat.
- A baracklekvárral a bejgli tésztáját kend meg és úgy tedd bele a tölteléket.
- Mehet be a karácsonyi sütemény a sütőbe!
Jó étvágyat!