tóth gabi
Felejtsd el a hizlaló krumplit, szuperül helyettesítõ karfiollal! Ez a szalonnával felturbózott roppanós nasi pedig egyenesen imádni való, ráadásul segít a karcsúsodásban! Készíts belõle jó sokat, mert pillanatok alatt el fog fogyni, olyan finom!
A fitt szakácsok szerint a karfiol az új krumpli: sokoldalú, ízletes, ám sokkal kevesebb benne a hizlaló szénhidrát, mint a burgonyában. Ha ezt az ízekben gazdag, sok fehérjét tartalmazó finomságot választod ebédre vagy vacsorára, nem hízol, viszont egy pillanatig sem érzed úgy, hogy bármiről is le kell mondanod az alakod érdekében.
Hozzávalók:
Így készítsd el:
1. Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius-fokra.
2. Sós vízben főzd kb. 5 perc alatt félpuhára a karfiolrózsákat, majd csepegtesd le őket.
3. Rendezd el a karfiolrózsákat egy kiolajozott tepsin, csepegtesd rá az olívaolajat, ízesítsd sóval, borssal és fokhagymaporral, majd krumplinyomóval vagy egy pohár aljával kissé nyomd össze őket.
4. Mindegyik kissé összenyomott rózsára szórj reszelt sajtot és szalonnát, majd süsd kb. 15 percig, hogy a sajt elolvadjon. Metélőhagymával megszórva tálald.