tóth gabi
Galuskának hívják, de két összetevõjének egyike sem liszt! A pihe-puha párnácskákban szinte alig van szénhidrát. Ideális köret diétázóknak.
Mindössze 2 hozzávalóból áll ez a galuska, és nem a liszt az egyik!
Szénhidrát tartalma a normál galuskának a tizede. Egy köret, amit galuskának hívnak, és nem hizlal!
Az elkészítése gyerekjáték. Szó szerint: gyurmázhatsz egy kicsit a tésztával. A főzésnél nem baj, ha további 2-3 percet maradnak a vízben, akkor is puhák maradnak a kicsi párnák. A köret különlegessége, hogy először megfőzöd, aztán serpenyőben pirosra sütöd.
Elkészítés: 25 perc
1. Helyezd a sajtot és a fokhagymaport egy mikrózható tálba, és keverd össze. Tedd mikróba egy-másfél percre, hogy a sajt megolvadjon.
2. Egyenként keverd bele a tojássárgákat. Sima galuskatésztát kapsz.
3. Oszd a tésztát 4 részre, és tedd hűtőbe legalább 10 percre.
4. Egy kiolajozott szilikonlapon (vagy sütőpapíron) a kezeddel nyújtsd a labdákat kígyó formájúra.
5. Késsel vagdosd el galuska (vagy olasz gnocchi) méretűre, kb. 2 ½ -3 cm hosszú darabokra. Egy sorból kb. 14-15 darab jön ki. Egy villa hátuljával nyomj bele mintát.
6. Egy nagy fazékban forralj sós vizet. Ha már zubog, szórd bele az összes galuskát, és forrás után főzd 2-3 percig, vagy míg az összes föl nem jön a tetejére. Szűrd le.
7. Közepes hőmérsékletűre forrósíts föl egy nagy serpenyőt. Hevítsd fel benne a vajat vagy olajat.
8. Pirítsd aranybarnára a galuskák mindkét oldalát. Ez 1-2 perc lesz.
9. Fűszerezd sóval, borssal.
A fokhagymás galuskát pirított gombával, rukkolával, eldarabolt tepsis sertéssülttel tálalhatod.
A galuska tésztáját készítheted karfiollal is. ITT olvashatod a receptet.