Évek óta véres terror a nyugat-európai karácsonyi vásárokon

POLITIK
Létrehozva: 2017.08.12.

Cukor nélküli csoda: málnás habszelet lett a nyár kedvence

Ez a habszelet nyers összetevõkbõl áll, és proteinben gazdag. Büntetlenül eheted akkor is, ha diétázol.

Szeretnél valami gyorsan elkészíthető, mennyei finom, ám mégis egészséges édességet?

Mutatjuk a legjobbat: 10 perc alatt megvan ez a sütés nélküli, nyers, lenyűgözően finom, laktóz- és gluténmentes desszert. 2 összetevőjű tésztából, a sajtkrém helyett kesudiókrémből, málnatöltelékből, felvert habból áll. Egy konyhai robotgép segítségével szuperkönnyű elkészíteni. Szeletenként 9g fehérjét tartalmaz. Elkészítés ideje: 10-15 perc.

HOZZÁVALÓK 12 SZELETHEZ:

Kesudiós töltelék (sajtkrém helyett):

  • 2 csésze áztatott kesudió (forró vízben áztasd 1 órán át)
  • ¼ csésze citromlé
  • 2 ek. kókuszolaj
  • 3 ek. víz
  • Tészta:

  • ½ csésze nyers pekándió, dió vagy mandula ízlés szerint
  • ½ csésze puha királydatolya, kimagozva
  • Málnás töltelék:

  • 6 ek. málnadzsem (vagy eperdzsem, esetleg nyers gyümölcs a paleo diétázóknak)
  • Felvert hab a tetejére:

  • 1 konzervdoboz zsíros kókusztej, hűtött
  • ½ tk. vaníliakivonat
  • 4-6 csepp sztevia édesítő folyadék
  • Megszórni a tetejét:

  • pekándió, darabolt
  • nyílgyökérpor (porcukor helyett)
  • ELKÉSZÍTÉS:

    1. Egy mixerben daráld egyenletesre és simára a diós réteg hozzávalóit.

    2. A konyhai robotban dolgozd össze a tészta réteg alkotórészeit. A pillanatkapcsolót nyomogatva addig keverd, míg morzsás, ragacsos állagot nem kapsz.

    3. Bélelj ki sütőpapírral egy 20x10 cm-es tűzálló tálat. Töltsd bele a tésztaréteget. Simítsd egyenletesre, kicsit nyomd le, préseld tömörre.

    4. Terítsd rá a kesus réteget, ezt is egyengesd el.

    5. A málnadzsem (vagy friss gyümölcs) következik, simítsd rá.

    6. A kókuszhabhoz nyisd fel a konzerv kókusztejet. Szedd le a kemény réteget a tetejéről. Öntsd a kókusztejet, a vaníliát, a szteviát egy tálba, és elektromos habverővel verd sima, habos krémmé.

    7. Kend a habot a málnadzsem tetejére. Szórd meg a darabolt pekándióval, és hints rá nyílgyökérport. Olyan lesz, mintha porcukorral szórtad volna meg.

     

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek