RETRO RÁDIÓ

Cukor nélküli csoda: málnás habszelet lett a nyár kedvence

Cukor nélküli csoda: málnás habszelet lett a nyár kedvence
Rózsa Dia
Szerző
Rózsa Dia
Létrehozva2017. 08. 12. 15:30

Ez a habszelet nyers összetevõkbõl áll, és proteinben gazdag. Büntetlenül eheted akkor is, ha diétázol.

Szeretnél valami gyorsan elkészíthető, mennyei finom, ám mégis egészséges édességet?

Mutatjuk a legjobbat: 10 perc alatt megvan ez a sütés nélküli, nyers, lenyűgözően finom, laktóz- és gluténmentes desszert. 2 összetevőjű tésztából, a sajtkrém helyett kesudiókrémből, málnatöltelékből, felvert habból áll. Egy konyhai robotgép segítségével szuperkönnyű elkészíteni. Szeletenként 9g fehérjét tartalmaz. Elkészítés ideje: 10-15 perc.

HOZZÁVALÓK 12 SZELETHEZ:

Kesudiós töltelék (sajtkrém helyett):

  • 2 csésze áztatott kesudió (forró vízben áztasd 1 órán át)
  • ¼ csésze citromlé
  • 2 ek. kókuszolaj
  • 3 ek. víz
  • Tészta:

  • ½ csésze nyers pekándió, dió vagy mandula ízlés szerint
  • ½ csésze puha királydatolya, kimagozva
  • Málnás töltelék:

  • 6 ek. málnadzsem (vagy eperdzsem, esetleg nyers gyümölcs a paleo diétázóknak)
  • Felvert hab a tetejére:

  • 1 konzervdoboz zsíros kókusztej, hűtött
  • ½ tk. vaníliakivonat
  • 4-6 csepp sztevia édesítő folyadék
  • Megszórni a tetejét:

  • pekándió, darabolt
  • nyílgyökérpor (porcukor helyett)
  • ELKÉSZÍTÉS:

    1. Egy mixerben daráld egyenletesre és simára a diós réteg hozzávalóit.

    2. A konyhai robotban dolgozd össze a tészta réteg alkotórészeit. A pillanatkapcsolót nyomogatva addig keverd, míg morzsás, ragacsos állagot nem kapsz.

    3. Bélelj ki sütőpapírral egy 20x10 cm-es tűzálló tálat. Töltsd bele a tésztaréteget. Simítsd egyenletesre, kicsit nyomd le, préseld tömörre.

    4. Terítsd rá a kesus réteget, ezt is egyengesd el.

    5. A málnadzsem (vagy friss gyümölcs) következik, simítsd rá.

    6. A kókuszhabhoz nyisd fel a konzerv kókusztejet. Szedd le a kemény réteget a tetejéről. Öntsd a kókusztejet, a vaníliát, a szteviát egy tálba, és elektromos habverővel verd sima, habos krémmé.

    7. Kend a habot a málnadzsem tetejére. Szórd meg a darabolt pekándióval, és hints rá nyílgyökérport. Olyan lesz, mintha porcukorral szórtad volna meg.

     

     

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.