Létrehozva: 2017.07.12.

CH-killer bevetésben: Ez a barackos süticsoda nem hizlal!

Mostantól egy vadonatúj ötlettel szoríthatod vissza a sütemények szénhidráttartalmát. Jelszó: liszt helyett rost! Legyen egészséges ami finom, mutatjuk a megoldást!

Hatalmas ötlet rostokkal kiváltani a lisztet! Így nemcsak a szénhidrátbevitelt csökkentjük, hanem magát az emésztést is gyorsítjuk - vagyis két legyet ütünk egycsapásra, és ez nagyon nem mindegy, ha valaki fogyni szeretne! Mindezt pedig úgy, hogy az új hozzávalóval a sütemények textúrája nem változik, ugyanolyan finom, puha és kívánatos desszertek készülnek, mint régen a nagyinál. Ez a sárgabarackos püspökkenyér pedig maga a csoda!

Sárgabarackos gyümölcskenyér cukor nélkül


Knap Daniella receptje
(6-8 személyre)

Sütitészta:

  • 35 g zabpehelyliszt
  • 75 g CH-Killer (Update-boltokban kapható)
  • 50 g U1 vaníliás pudingpor
  • 1,5 dl tejföl
  • 10 dkg vaj, felolvasztva
  • 80 g cukrozatlan habtejszín
  • 3 tk Lovely Sweet édesítő
  • 6 db tojás
  • 2 tk sütőpor
  • Töltelék:

  • 8 db közepes méretű sárgabarack
  • 1 tk útifűmaghéj
  • 1 mk Lovely Sweet édesítő
  • Díszítés:
    porrá darált eritrit

    Elkészítés:
    1. A sütőt kapcsold be 160 fokra.

    2. Keverd össze egy tálban a száraz hozzávalókat: zabpehelyliszt, CH-Killer, U1 pudingpor, sütőpor.

    3. Keverd csomómentesre a tojásokat az olvasztott vajjal, az édesítővel, a tejszínnel és a tejföllel. A sárgabarackot kockázd fel és forgasd össze az édesítővel, illetve az útifűmaghéjjal.

    4. Vajazz ki 4 db kb 5x12cm-es sütiformát, mindegyik aljába simíts  egy réteget a tésztából.

    5.  A tésztaréteget szórd meg barackdarabokkal, majd a maradék masszát oszd el igazságosan a 4 formában. A süti tejére szórj még a barackból, majd előmelegített sütőben kb. 55-60 perc alatt süsd készre.

    6. Ha kész, emeld ki a gyümölcskenyérkéket a sütőből, és hagyd teljesen kihűlni. Végül porrá darált eritrittel megszórva tálald.
     


    Jó étvágyat hozzá!


    Fontos infók:
    - A sütési idő ezúttal hosszabb, mint egy hagyományos kevert tésztánál.
    - Alsó-felső sütést használj és a légkeverést csak az utolsó 15-20 percben kapcsold be.
    - A tészta külseje omlós, a belseje pedig kicsit krémesebb állagú a pudingpor miatt.
    - Sütés után egy kicsit összeesik a süti, de ez teljesen normális.


     

                                        

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek