RETRO RÁDIÓ

CH-killer bevetésben: Ez a barackos süticsoda nem hizlal!

CH-killer bevetésben: Ez a barackos süticsoda nem hizlal!
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2017. 07. 12. 11:00

Mostantól egy vadonatúj ötlettel szoríthatod vissza a sütemények szénhidráttartalmát. Jelszó: liszt helyett rost! Legyen egészséges ami finom, mutatjuk a megoldást!

Hatalmas ötlet rostokkal kiváltani a lisztet! Így nemcsak a szénhidrátbevitelt csökkentjük, hanem magát az emésztést is gyorsítjuk - vagyis két legyet ütünk egycsapásra, és ez nagyon nem mindegy, ha valaki fogyni szeretne! Mindezt pedig úgy, hogy az új hozzávalóval a sütemények textúrája nem változik, ugyanolyan finom, puha és kívánatos desszertek készülnek, mint régen a nagyinál. Ez a sárgabarackos püspökkenyér pedig maga a csoda!

Sárgabarackos gyümölcskenyér cukor nélkül


Knap Daniella receptje
(6-8 személyre)

Sütitészta:

  • 35 g zabpehelyliszt
  • 75 g CH-Killer (Update-boltokban kapható)
  • 50 g U1 vaníliás pudingpor
  • 1,5 dl tejföl
  • 10 dkg vaj, felolvasztva
  • 80 g cukrozatlan habtejszín
  • 3 tk Lovely Sweet édesítő
  • 6 db tojás
  • 2 tk sütőpor
  • Töltelék:

  • 8 db közepes méretű sárgabarack
  • 1 tk útifűmaghéj
  • 1 mk Lovely Sweet édesítő
  • Díszítés:
    porrá darált eritrit

    Elkészítés:
    1. A sütőt kapcsold be 160 fokra.

    2. Keverd össze egy tálban a száraz hozzávalókat: zabpehelyliszt, CH-Killer, U1 pudingpor, sütőpor.

    3. Keverd csomómentesre a tojásokat az olvasztott vajjal, az édesítővel, a tejszínnel és a tejföllel. A sárgabarackot kockázd fel és forgasd össze az édesítővel, illetve az útifűmaghéjjal.

    4. Vajazz ki 4 db kb 5x12cm-es sütiformát, mindegyik aljába simíts  egy réteget a tésztából.

    5.  A tésztaréteget szórd meg barackdarabokkal, majd a maradék masszát oszd el igazságosan a 4 formában. A süti tejére szórj még a barackból, majd előmelegített sütőben kb. 55-60 perc alatt süsd készre.

    6. Ha kész, emeld ki a gyümölcskenyérkéket a sütőből, és hagyd teljesen kihűlni. Végül porrá darált eritrittel megszórva tálald.
     


    Jó étvágyat hozzá!


    Fontos infók:
    - A sütési idő ezúttal hosszabb, mint egy hagyományos kevert tésztánál.
    - Alsó-felső sütést használj és a légkeverést csak az utolsó 15-20 percben kapcsold be.
    - A tészta külseje omlós, a belseje pedig kicsit krémesebb állagú a pudingpor miatt.
    - Sütés után egy kicsit összeesik a süti, de ez teljesen normális.


     

                                        

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.