tóth gabi
Mostantól egy vadonatúj ötlettel szoríthatod vissza a sütemények szénhidráttartalmát. Jelszó: liszt helyett rost! Legyen egészséges ami finom, mutatjuk a megoldást!
Hatalmas ötlet rostokkal kiváltani a lisztet! Így nemcsak a szénhidrátbevitelt csökkentjük, hanem magát az emésztést is gyorsítjuk - vagyis két legyet ütünk egycsapásra, és ez nagyon nem mindegy, ha valaki fogyni szeretne! Mindezt pedig úgy, hogy az új hozzávalóval a sütemények textúrája nem változik, ugyanolyan finom, puha és kívánatos desszertek készülnek, mint régen a nagyinál. Ez a sárgabarackos püspökkenyér pedig maga a csoda!
Sárgabarackos gyümölcskenyér cukor nélkül
Knap Daniella receptje
(6-8 személyre)
Sütitészta:
Töltelék:
Díszítés:
porrá darált eritrit
Elkészítés:
1. A sütőt kapcsold be 160 fokra.
2. Keverd össze egy tálban a száraz hozzávalókat: zabpehelyliszt, CH-Killer, U1 pudingpor, sütőpor.
3. Keverd csomómentesre a tojásokat az olvasztott vajjal, az édesítővel, a tejszínnel és a tejföllel. A sárgabarackot kockázd fel és forgasd össze az édesítővel, illetve az útifűmaghéjjal.
4. Vajazz ki 4 db kb 5x12cm-es sütiformát, mindegyik aljába simíts egy réteget a tésztából.
5. A tésztaréteget szórd meg barackdarabokkal, majd a maradék masszát oszd el igazságosan a 4 formában. A süti tejére szórj még a barackból, majd előmelegített sütőben kb. 55-60 perc alatt süsd készre.
6. Ha kész, emeld ki a gyümölcskenyérkéket a sütőből, és hagyd teljesen kihűlni. Végül porrá darált eritrittel megszórva tálald.
Jó étvágyat hozzá!
Fontos infók:
- A sütési idő ezúttal hosszabb, mint egy hagyományos kevert tésztánál.
- Alsó-felső sütést használj és a légkeverést csak az utolsó 15-20 percben kapcsold be.
- A tészta külseje omlós, a belseje pedig kicsit krémesebb állagú a pudingpor miatt.
- Sütés után egy kicsit összeesik a süti, de ez teljesen normális.