A nyári forróságban a legjobb választás, ha egy kis édességre vágyunk egy üdítõ gyümölcsös sütemény. A pudingos gyümölcskenyér hihetetlenül omlós, ráadásul igazi diétás finomság minden alkalomra!
Knap Daniella receptje
(6-8 személyre)
Tészta:
Töltelék:
Díszítés:
Elkészítés:
![]()
A sütőt melegítsük elő 160C-ra. A hozzávalókat mérjük ki, majd egy tálba keverjük össze a száraz hozzávalókat (Ch Killer, zabpehelyliszt, pudingpor, sütőpor). A tojásokat keverjük csomómentesre az olvasztott vajjal, az édesítővel, a tejszínnel és a tejföllel. Vajazzunk ki 4 darab 5x12cm-es formát, és tegyünk mindegyik aljába egy réteget a tésztából. A felkockázott sárgabarackot keverjük el az édesítővel és az útifűmaghéjjal. Ezután tegyünk minden tésztarétegre a barackos töltelékből. Majd osszuk el a maradék tésztát a 4 formában. A tetejüket is díszítsük barackkal, majd az előmelegített sütőben süssük kb. 55-60 percig. Sütés után hagyjuk egy rácson teljesen kihűlni, majd szórjuk meg a porrá őrölt eritrittel.
![]()
Ennek a finomságnak a sütési ideje hosszabb, mint egy hagyományos kevert tésztának. A legjobb, ha alsó-felső sütést használunk és a légkeverést csak az utolsó 15-20 percben kapcsoljuk be. A tészta külseje omlós, a belseje pedig kicsit krémesebb állagú lesz a pudingpor miatt. Ne ijedjünk meg, ha sütés után, egy kicsit összeesik a süti, ez teljesen normális.
![]()
