Ezúttal a túró nem a töltelékbe, hanem egy ügyes húzással a palacsinta tésztájába került. Zseniális módszer a hizlaló szénhidrátok eltüntetésére! Így nemcsak isteni finom, hanem szuper egészséges a palacsinta!
Ki ne szeretné a palacsintát reggelire, vagy csak egyszerű desszertként? Most egy olyan változatot mutatunk, amit bármikor büntetlenül ehetsz. Tésztájában a fehér liszt egy részét túróra cseréltük, míg a másik részét sokkal alacsonyabb szénhidráttartalmú zabpehely lisztre.
Így ez a finomság nem emeli meg durván a vércukor-szintedet, és utána sokáig nem leszel éhes!
Túrópalacsinta
![]()
Hozzávalók:
- 1/2 csésze zsírszegény túró
- 1/4 csésze őrölt zabpehely
- 2 db tojásfehérje
- 1 kávéskanál vanília kivonat
- 1 teáskanál édesítő (eritrit vagy Lovely Sweet)
- kókuszolaj a seprpenyő kikenéséhez
1. Tedd a keverőgépbe az összes hozzávalót és pépesítsd.
2. Közepes méretű, kiolajozott serpenyőben süsd ki a palacsintákat.
![]()
3. Fogyaszd friss gyümölccsel vagy cukormentes lekvárral!
Isteni, igazán egészséges desszert!
