RETRO RÁDIÓ

Cukor nélkül mennyei ez a csokoládés-epres álomdesszert

Cukor nélkül mennyei ez a csokoládés-epres álomdesszert
Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2017. 05. 19. 10:05

Itt a legegyszerûbb és legegészségesebb tavaszi ínyencség, amit szigorú diétában is bármikor ehetsz. Az eper-csoki párosnál egyszerûen nem létezik finomabb páros!

A legegyszerűbb és legnagyszerűbb receptek egyike ez a büntetlenül fogyasztható finomság. A tavasz slágergyümölcséből eperből és keserű csokoládéból készül. Mivel rendkívül alacsony a szénhidráttartalma, nem kell aggódnod a pluszkilók miatt, viszont abban is biztos lehetsz, hogy a fogyás mellett az egészségedet is szolgálja ez a nasi. Az eper a C-vitamin mellett telis-tele van sejtfiatalító antioxidánsokkal, míg a csokoládé a boldogsághormonok alapját képező polifenolokkal alapozza meg jókedvedet. Nincs mese, ez a desszert csúcs!

Csokoládés-epres álomdesszert

Hozzávalók:

4 fő részére

  • 50 dkg eper, nagyjából azonos méretű szemekkel
  • 10 dkg keserű csokoládé ( pl. Update étbevonó  )
  • Így készítsd el:

    1. Pucold meg az epret, alaposan mosd meg, majd itasd le róla a vizet.

    2. Vízgőz fölött olvaszd fel a csokoládét, kevés kókuszzsírt illetve tejszínt tehetsz hozzá, szaporításként.

    3. Az epreket fúrd át óvatosan és helyezd rá pálcikákra, így merítsd bele az olvasztott csokiba. A pálcikákat szúrd be valahová (például káposztába), a lényeg, hogy ne dőljenek ki.

    4. Hagyd 15 percig hűlni, majd máris tálalhatod a legfinomabb és legegészségesebb tavaszi desszertet.

    TIPP:

    Hempergesd mogyoró vagy mandulaforgácsba, esetleg kókuszreszelékbe a becsokoládézott eperszemeket.

     

    A végeredmény mennyei!

     

     Jó étvágyat!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.