-3°C
3°C

Eugénia névnapja

RETRO RÁDIÓ

Liszt nélkül készül a kókuszos, csokis kekszcsoda

Liszt nélkül készül a kókuszos, csokis kekszcsoda
Rózsa Dia
Szerző
Rózsa Dia
Létrehozva2017. 04. 09. 11:00

Egyszerûen elkészíthetõ, kifinomult recept csokoládéimádóknak. Duplacsokis kókuszkeksz.

Duplacsokis keksz: vegán, glutén- és laktózmentes. Az első nap még rágós és picit ropogós, de a másodikon már puha, lágy, és mennyeien finom.

HOZZÁVALÓK kb. 20- 25 darab sütihez:

Száraz hozzávalók:

  • 1 ¼ csésze gluténmentes zabliszt
  • ¼ csésze édesítés nélküli kakaópor
  • ½ tk. étkezési szódabikarbóna
  • ½ tk. sütőpor
  • ¼ tk. só
  • Folyékony hozzávalók:

  • ¼ csésze + 2 ek. olvasztott kókuszolaj
  • ¼ csésze kókusz cukor
  • 2 tojás ( vagy 2 ek. őrölt lenmag+ 6 ek. víz, összekeverve, 10 percig állni hagyva)
  • 1 tk. tiszta vanília kivonat
  • A bónusz hozzávalók:

  • 1 csésze vegán csokoládéchips
  • tetejére 2 e.k vegán csokichips
  •  

    ELKÉSZÍTÉS:

    1. Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius-fokra. Készítsd elő a tepsit: béleld ki sütőpapírral, és vékonyan kend ki olajjal.

    2. Egy közepes tálban keverd össze a száraz hozzávalókat: a zablisztet, a kakaóport, a sütőszódát, a sütőport, és a sót.

    3. Egy nagy tálban kavard össze a folyékony hozzávalókat: a kókuszolajat, a kókusz cukrot, lenmagot vagy a tojást, a vanília kivonatot. Jól verd fel, míg karamellre nem kezd emlékeztetni.

    4. A folyékony keverékhez add hozzá a szárazat. Dolgozd össze, míg ragacsos, tökéletesen sima tésztát nem kapsz, olyat, mint egy puha labda. Az utolsó pár mozdulat már kicsit nehéz lesz. Keverd bele a csokichipset is.

    5. Takard le a tálat, és szobahőmérsékleten hagyd pihenni 10-15 percig. Ez alatt a száraz hozzávalók magukba fogadják a folyékonyakat.

    6. Sütőkanállal szakíts ki 2 evőkanálnyi adagokat, és helyezd a kikészített sütőlapra. Egy villa hátuljával lapítsd őket el. A sütés folyamán nem változik a méretük és az alakjuk. Minden süti tetejébe nyomj mandulát.

    7. Süsd 8-10 percig. Ha kész, lapos, hőálló spatulával óvatosan szedd ki a sütiket, és tedd rácsra hűlni. Fogyasztás előtt hagyd tökéletesen kihűlni.

    TÁROLÁS:

    Légmentes dobozban, szobahőmérsékleten, 1 hétig is eláll.

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.