kulcsár edina
Egyszerûen elkészíthetõ, kifinomult recept csokoládéimádóknak. Duplacsokis kókuszkeksz.
Duplacsokis keksz: vegán, glutén- és laktózmentes. Az első nap még rágós és picit ropogós, de a másodikon már puha, lágy, és mennyeien finom.
HOZZÁVALÓK kb. 20- 25 darab sütihez:
1. Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius-fokra. Készítsd elő a tepsit: béleld ki sütőpapírral, és vékonyan kend ki olajjal.
2. Egy közepes tálban keverd össze a száraz hozzávalókat: a zablisztet, a kakaóport, a sütőszódát, a sütőport, és a sót.
3. Egy nagy tálban kavard össze a folyékony hozzávalókat: a kókuszolajat, a kókusz cukrot, lenmagot vagy a tojást, a vanília kivonatot. Jól verd fel, míg karamellre nem kezd emlékeztetni.
4. A folyékony keverékhez add hozzá a szárazat. Dolgozd össze, míg ragacsos, tökéletesen sima tésztát nem kapsz, olyat, mint egy puha labda. Az utolsó pár mozdulat már kicsit nehéz lesz. Keverd bele a csokichipset is.
5. Takard le a tálat, és szobahőmérsékleten hagyd pihenni 10-15 percig. Ez alatt a száraz hozzávalók magukba fogadják a folyékonyakat.
6. Sütőkanállal szakíts ki 2 evőkanálnyi adagokat, és helyezd a kikészített sütőlapra. Egy villa hátuljával lapítsd őket el. A sütés folyamán nem változik a méretük és az alakjuk. Minden süti tetejébe nyomj mandulát.
7. Süsd 8-10 percig. Ha kész, lapos, hőálló spatulával óvatosan szedd ki a sütiket, és tedd rácsra hűlni. Fogyasztás előtt hagyd tökéletesen kihűlni.
Légmentes dobozban, szobahőmérsékleten, 1 hétig is eláll.