RETRO RÁDIÓ

A legkönnyebb egyben sült fasírt hús nélkül készül!

A legkönnyebb egyben sült fasírt hús nélkül készül!
Fehér Elena
Szerző
Fehér Elena
Létrehozva2017. 04. 22. 13:00

Íme a tavasz új slágere, a könnyû és laktató zöldségfasírt! Nagyon egyszerû elkészíteni, és garantáltan egészséges! Ráadásul az alakod sem fogja bánni ezt a finom vacsorát!

A brokkoli magas vitamin- és ásványi anyag, illetve növényi rost tartalmának köszönhetően igencsak népszerű a diétázók körében.

Amennyiben könnyű, de egyben laktató ételre vágysz, akkor a következő zöldséges fasírtrecept az egyik kedvenced lesz. Elkészítése egyszerű és ha ebédről mégis megmaradna pár szelet, vacsorára is garantáltan sikert fog aratni! 

Hozzávalók:

  • 1 fej brokkoli
  • 1 vöröshagyma
  • 1 sárgarépa
  • 2 cikk fokhagyma
  • 1 tojás
  • 1 szénhidrát csökkentett zsömle (vagy 1 szelet teljes kiőrlésű kenyér)
  • 3 evőkanál zabpehely
  • 1/2 bögre Mester morzsa
  • 1 evőkanál olívaolaj vagy kókuszolaj a kikenéshez
  • Az ízesítéshez:

  • 1 kávéskanál zöldséges ételízesítő, só és bors ízlés szerint
  • Így készítsd:

    1. A zsömlét vagy kenyeret áztasd be, közben enyhén sós vízben főzd félpuhára a brokkolit. Miután megfőtt, turmixold le.

    2. A sárgarépát, vöröshagymát és a fokhagymagerezdeket reszeld le.

    3. A zsömlét nyomkodd ki, keverd össze a zabpehellyel. Mehetnek bele a fűszerek és  a tojás is. Ha nagyon híg lenne a massza, zsemlemorzsával sűrítheted.

    4. Végül igazítsd a masszát egy sütőpapírral bélelt sütőtálba. Olajjal locsold meg.

    5. Tedd az edényt 170 fokra előmelegített sütőbe, 50 perc alatt isteni finomra sül a zöldségfasírt.

    Salátával, szószokkal kínáld!

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.