Létrehozva: 2017.04.22.

A legkönnyebb egyben sült fasírt hús nélkül készül!

Íme a tavasz új slágere, a könnyû és laktató zöldségfasírt! Nagyon egyszerû elkészíteni, és garantáltan egészséges! Ráadásul az alakod sem fogja bánni ezt a finom vacsorát!

A brokkoli magas vitamin- és ásványi anyag, illetve növényi rost tartalmának köszönhetően igencsak népszerű a diétázók körében.

Amennyiben könnyű, de egyben laktató ételre vágysz, akkor a következő zöldséges fasírtrecept az egyik kedvenced lesz. Elkészítése egyszerű és ha ebédről mégis megmaradna pár szelet, vacsorára is garantáltan sikert fog aratni! 

Hozzávalók:

  • 1 fej brokkoli
  • 1 vöröshagyma
  • 1 sárgarépa
  • 2 cikk fokhagyma
  • 1 tojás
  • 1 szénhidrát csökkentett zsömle (vagy 1 szelet teljes kiőrlésű kenyér)
  • 3 evőkanál zabpehely
  • 1/2 bögre Mester morzsa
  • 1 evőkanál olívaolaj vagy kókuszolaj a kikenéshez
  • Az ízesítéshez:

  • 1 kávéskanál zöldséges ételízesítő, só és bors ízlés szerint
  • Így készítsd:

    1. A zsömlét vagy kenyeret áztasd be, közben enyhén sós vízben főzd félpuhára a brokkolit. Miután megfőtt, turmixold le.

    2. A sárgarépát, vöröshagymát és a fokhagymagerezdeket reszeld le.

    3. A zsömlét nyomkodd ki, keverd össze a zabpehellyel. Mehetnek bele a fűszerek és  a tojás is. Ha nagyon híg lenne a massza, zsemlemorzsával sűrítheted.

    4. Végül igazítsd a masszát egy sütőpapírral bélelt sütőtálba. Olajjal locsold meg.

    5. Tedd az edényt 170 fokra előmelegített sütőbe, 50 perc alatt isteni finomra sül a zöldségfasírt.

    Salátával, szószokkal kínáld!

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek