tóth gabi
Íme a tavasz új slágere, a könnyû és laktató zöldségfasírt! Nagyon egyszerû elkészíteni, és garantáltan egészséges! Ráadásul az alakod sem fogja bánni ezt a finom vacsorát!
A brokkoli magas vitamin- és ásványi anyag, illetve növényi rost tartalmának köszönhetően igencsak népszerű a diétázók körében.
Amennyiben könnyű, de egyben laktató ételre vágysz, akkor a következő zöldséges fasírtrecept az egyik kedvenced lesz. Elkészítése egyszerű és ha ebédről mégis megmaradna pár szelet, vacsorára is garantáltan sikert fog aratni!
Az ízesítéshez:
1. A zsömlét vagy kenyeret áztasd be, közben enyhén sós vízben főzd félpuhára a brokkolit. Miután megfőtt, turmixold le.
2. A sárgarépát, vöröshagymát és a fokhagymagerezdeket reszeld le.
3. A zsömlét nyomkodd ki, keverd össze a zabpehellyel. Mehetnek bele a fűszerek és a tojás is. Ha nagyon híg lenne a massza, zsemlemorzsával sűrítheted.
4. Végül igazítsd a masszát egy sütőpapírral bélelt sütőtálba. Olajjal locsold meg.
5. Tedd az edényt 170 fokra előmelegített sütőbe, 50 perc alatt isteni finomra sül a zöldségfasírt.
Salátával, szószokkal kínáld!