kulcsár edina
Ez a cukor és liszt nélkül készült finomság tökéletes reggeli napindító, ha fogyókúrázol. Alig van benne szénhidrát, magas fehérjetartalma viszont kellõ energiával tölt fel. Ráadásul utána sokáig nem leszel éhes!
Ez az ízletes diétás kókuszkeksz maga a cukor nélküli csoda! Szinte alig tartalmaz szénhidrátot, viszont rengeteg rost kerül bele. A napraforgómag és a kókuszpehely fokozza az anyagcserét, ugyanakkor nem hagyja, hogy megugorjon a vércukorszinted. A keksztésztába kerülő fahéj aromái pedig abban segítenek, hogy a zsírszövet lebomlása a lehető leggyorsabban menjen végbe a szervezetben.
Ez a szuperkeksz tehát nemcsak finom, hanem ízletes is! Bűntudat nélkül fogyaszthatod!
Reggelire bőséges folyadékkal tökéletes választás! Dobj a táskádba is pár szemet belőle, napközben is jól jöhet, ha rád tör az éhség.
Hozzávalók
(18 darabhoz)
Így készítsd el:
1. Melegítsd a sütőt 150 Celsius fokra.
2. Forgasd össze a napraforgómagot, a fehérjeport és a kókuszreszeléket a fahéjjal és a vaníliával.
3. Add hozzá a keverékhez a joghurtot, a tojást, illetve a kókuszolajat. Jól dolgozd össze a masszát. Ha túlságosan porózus, önts hozzá pici vizet.
4. A szépen összeállt masszából formázd ki a kekszeket, legkönnyebb sütiszaggatóval. Az így kapott lapkákat sütőpapírral bélelt tepsiben tedd a sütőbe. Kb 15 perc alatt el is készül az isteni, ropogós keksz.
5. A már kihűlt kekszeket kettesével összeragaszthatod, ehhez külön kell elkészíteni a krémet. Legjobb, ha sűrű kókuszkrémből habot versz. Kókuszkrémet minden nagyobb élelmiszeráruházban, vagy ázsiai boltban vásárolhatsz. Pici édesítőt a krém is elbír.
TIPP:
Napraforgó mag helyett akár diót is használhatsz a keksztésztához, így sokkal finomabb lesz.
Készíts kókusz habot és tedd a kekszek közé, így lesznek kész a szendvics-kekszek.