tóth gabi
A nap közepén leesik az energiaszinted, ám nem szeretnél enni semmi hizlalót? Ez a magroppancs átlendít a holtponton, és újra a csúcson folytathatod!
Mit nem adnál egy kis plusz energiáért, ami jó hosszú ideig kitart? Csak az a kérdés, hogyan juss hozzá anélkül, hogy pont tavasszal további kilók szaladjanak fel rád. Ne is törd a fejed! Csak ropogtass el egy darabot ebből a nulla kalóriás energiabombából, és máris megoldottad a problémát.
Az elkészítése egyszerű. Mindent tud, amit kell: vegán, glutén-, szója-, olajos mag-, olaj- és cukormentes.
Ja, és a legfontosabb: még annál is finomabb, mint a fotó alapján sejtenéd!
1. Melegítsd elő a sütőt 160 Celsius-fokra. Sütőpapírral bélelj ki egy nagy tepsit.
2. Egy nagy tálban keverd össze a hozzávaló magokat, egy kis tálban pedig a vizet, a fokhagymát, és a vöröshagymát.
3. Öntsd a vizes keveréket a magoshoz a nagy tálba. Keverd addig, míg sűrű, jól elegyített masszát nem kapsz. Fűszerezed ízlés szerint sóval, szárított és friss fűszernövényekkel.
4. Töltsd a masszát a tepsibe, és egy kanál hátával lapítsd fél cm vékonyra. Süsd a sütőben 30 percig.
5. Vágd 5x5 cm-es szeletekre. Egy spatulával óvatosan, egyenként fordítsd meg őket, majd told vissza a sütőbe újabb 30 percre. A 25. perctől kezdve figyeld, nem ég-e meg. A roppancs alja világos aranyszínűre süljön. Ha kész, hagyd teljesen kihűlni a tepsiben.
Tipp:
Amikor érzed, hogy délután 3 óra körül az energiád a minimumra esett vissza, ropogtass el párat, egy kis humuszba mártogatva.