tóth gabi
Valami zseniális ez az egészen újszerû diétás bögresüti, igazi magyar specialitás. Isteni finom és nem hizlal! Jöhet a mák, élvezzük az ízeket!
Kevesen tudják, hogy a mák - legalábbis részben - tökéletesen képes helyettesíteni a lisztet. Tehát sütemények tésztájában néhány kanál lisztet bátran cserélhetünk mákra!
Az apró magocska magas fehérjetartalmával, értékes olajaival táplálkozási szempontból kész főnyeremény, ráadásul sokkal kevesebb benne a szénhidrát!
Ha pedig eleve szénhidrát-csökkentett liszttel veted be, és cukrot sem használsz a tésztához, egy igazi csoda lesz a végeredmény! Finom és biztos nem hizlal! Induljon jól a nap!
Hozzávalók:
(2 személyre)
Öntet:
Így készítsd:
1. A Master mixet, a mákot és a sütőport keverd össze egy tálban. Add hozzá a többi alapanyagot és jól dolgozd össze.
2. A bögrék belsejét kend ki kókuszzsírral és oszd el bennük a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süsd készre.
3. Közben elkészítsd az öntetet. A pudingport és az édesítőt keverd simára 1 dl tejben. A többi tejet forrald fel, majd a pudingporos keverékkel sűrítsd be. A már nem forró bögresüti tetejére csurgasd rá az öntetet, szórd meg egy kevés darált mákkal és már fogyaszthatod is!
Tippek:
- Sütheted mikróban is, úgy sokkal gyorsabban elkészül.
- A főzős puding helyett használhatsz poharas Update1 vaníliás pudingot, azt csak ki kell venni a hűtőből.