tóth gabi
Nem kell hozzá más, csak egy nagy tál és a hozzávalók. Bekevered, betolod a sütõbe, és kész is! Bármilyen finom, jó, ha hagysz másnapra, mert megéri: még mennyeibb lesz!
Egyszerű elkészíteni ezt a csodás sütit, amely átmenet a kenyér és a torta között. Mennyei, akár reggelire, akár desszertnek fogyasztod. Paleo, gluténmentes, finomított cukor és tejtermék nélküli, tehát tökéletesen diétás, az íze viszont mennyei! Ha sikerül hagyni egy kicsit másnapra, netalán harmadnapra, meg fogsz döbbenni, hiszen azt tapasztalod: ez a répatorta egyre gazdagabb, finomabb, ahogyan összeérnek az ízek.
Sütési idő: 35 perc
HOZZÁVALÓK 1 cipóhoz:
1. Melegítsd elő a sütőt 165 Celsius-fokra. Olajozz ki egy 22x12 cm-es kenyérsütő formát.
2. Egy nagy tálban keverd össze a répát, a kókuszolajat, a mézet. Addig kavargasd, míg tökéletesen nem elegyedik az összes hozzávaló.
3. Add hozzá a tojásokat, és folytasd a kevergetést.
4. Szórd bele a mandulalisztet, a kókuszlisztet, a sót, a fahéjat, a sütőport, és a szódabikarbónát. Jól keverd össze.
5. A mazsolával dolgozd készre.
6. A tésztát öntsd az előkészített formába.
7. Süsd 35-38 percig, vagy míg a közepébe szúrt fogpiszkálót tisztán nem húzod ki.
Tipp:
1. A sütőport is helyettesítheted szódabikarbónával, ekkor utóbbiból dupla adagot tegyél bele (kb. 2 teáskanálnyit).
2. Ha szeretnéd továbbfejleszteni a tortát, gazdagíthatod olajos magokkal.
3. Vegánok tojás helyett vízzel oldott darált lenmagot, méz helyett pedig juharszirupot használjanak.