kulcsár edina
Zamatos, könnyû, laktató, és mégis igazán tökéletes társ a diétádban. Ez a leves telitalálat!
Vannak receptek, melyekhez a legjobb lenne ízmintát is mellékelni. Ez a leves mindenképp megérdemelné! Íze dús és zamatos, állaga könnyű és krémes - egy igazi laktató, forró finomság, mely tökéletes társad a szénhidráttól mentes diétában.
Hozzávalók
Így készítsd el
1. Közepes lángon pirítsd zsírjára a bacont. Akkor jó, ha már aranybarna és ropogós.
2. A már lepirult bacont szedd egy papírtörlővel bélelt tányérra, és tedd félre.
3. Olvaszd meg a vajat, add hozzá a fokhagymát, a hagymát, a sárgarépát és a zellert. Párold így 3-4 percig, majd add hozzá a karfiolt és a babérlevelet.
4. További 3-4 perc kevergetés után öntsd hozzá a húslevest és a tejet. Ha szeretnéd kicsit sűrűbbé tenni az állagát, akkor adj hozzá 2-3 evőkanál tejben elkevert teljes kiőrlésű lisztet - de ez nyugodtan elhagyható, hiszen a zöldségpép krémessé teszi majd a végeredményt. Kb. 15 perc alatt puhára főnek a zöldségek.
5. Ha rusztikusan szeretnéd fogyasztani, akkor a levest máris tálalhatod - ha krémesen jobban szereted, akkor botmixerrel dolgozd simára az elkészült levest. Ebben az esetben érdemes a zöldségekből egy keveset félretenned és utólag hozzáadnod az elkészült ételhez, hogy izgalmasabb legyen az összhatás.
6. Tálaláskor hintsd meg a ropogós bacon kockákkal és petrezselyemmel.