RETRO RÁDIÓ

Ezt imádják a férfiak: A bang-bang panír mindent visz!

Ezt imádják a férfiak: A bang-bang panír mindent visz!
Fehér Elena
Szerző
Fehér Elena
Létrehozva2017. 02. 22. 12:52

Fe­lejtsd el a hiz­laló pa­nírt, ké­szítsd el a rán­tott húst fö­lös­le­ges szén­hid­rá­tok nél­kül! Nehogy azt hidd, hogy így már nem jön be a pasidnak a fõztöd! Fantasztikusan finom, pikánsan chilis csirkefalatkákat mutatunk.

Ne hagyd, hogy a panír tönkre vágja a diétádat! Két dolgot tehetsz: 1. Lemondasz a rántott húsról a fehér liszt és a morzsa magas szénhidráttartalma miatt. 2. Kipróbálod ezt az isteni kímélő receptet, a szénhidrátban rendkívül szegény bang-bang panírral. Mi mindenesetre ez utóbbit javasoljuk, mivel isteni finom ez az egzotikus ízvilágú recept.

Bang-Bang csirkefalatok

Hozzávalók:

  • 1/2 kg csirkemell apróra vágva
  • 1/2 csésze extraszűz olivaolaj
  • 2 dl dl tejföl
  • 10 dkg nyers, sótlan mandula
  • 4-5 ek kókuszliszt
  • 1 nagy tojás
  • só, bors ízlés szerint
  • A szószhoz:

  • 1/4 csésze görög joghurt
  • 2 ek light chili szósz
  • 2 tk csípős chili szósz
  • ízlés szerint édesítő, pl. stevia vagy pár csepp Lovely Sweet
  • Így készítsd:

    1. A szószhoz a hozzávalókat keverd össze egy tálban és rakd félre a hűtőbe.

    2. A mandulát aprítógépben morzslékosítsd, úgy, hogy durván szemcsés legyen.

    3. Habverővel keverd össze az tejfölt, a kókuszlisztet,  és a tojást, ízesítsd sóval és borssal.

    4. Mártogasd bele a csirkeszeleteket, majd forgasd meg a mandulában. Akár meg is ismételheted a műveletet, úgy testesebb, roppanósabb lesz a panír.

    5. Forró olajban süsd ki a falatkákat. 

    Sütés után azonnal tálalható a szósszal! Imádni fogod, mennyei az íze!

     

     

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.