tóth gabi
A legédesebb és legegészségesebb õszi zöldség az alapja a torta tésztájának és krémjének is. Kóstold meg így a sütõtököt, isteni finom!
A sütőtök az egyik legédesebb zöldségünk – ezt a tulajdonságát jól kihasználhatod, ha hozzáadott cukor vagy édesítőszer nélküli desszertet szeretnél enni.
Persze nemcsak kellemesen édes íze miatt szeretjük a sütőtököt hanem mert – ahogy az színéből is sejthető – rendkívül egészséges! Szervezetünkre gyakorolt rengeteg pozitív hatását nehéz lenne felsorolni! B vitamin tartalma késlelteti az öregedést, csökkenti a gyulladásos folyamatokat, és gyönyörűvé teszi a bőröd.
Hozzávalók:
Torta krémje
Torta alja
1. Turmixold össze a sült tököt és a narancsot, keverd hozzá a mézet, a zabkorpát, a zabpehely lisztet és a mézeskalács fűszert, ízlés szerint. A legvégén tedd bele az útifűmaghéjat és a felolvasztott kókuszzsírt.
2. A torta aljához törd össze egy zacskóban, sodrófa segítségével a kekszet és dolgozd össze a többi hozzávalóval. Nyomkodd bele az egészet egy közepes kapcsos tortaforma aljába.
3. Majd simítsd bele az előre elkészített sült tökös masszát.
4. Tedd hűtőbe 3-4 órára, és utána szépen tudod szeletelni.
5. Díszítheted kakaóporral, olvasztott étcsokival, őrölt mandulával vagy cukormentes tejszínhabbal is.