Létrehozva: 2017.01.16.

Így lett szuperegészséges a szalonnás tojás

Eheted otthon reggelire, magaddal viheted a munkába, iskolába, lefagyaszthatod... Mindent tud ez a muffin, és még fantasztikusan finom is. A spenót és a parmezán õrülten megbolondítja.

Nemcsak egészséges, de még a gluténérzékenyek is fogyaszthatják! Eheted reggelire, ebédre, magaddal viheted uzsonnaként suliba, munkába, piknikhez. Jóllaksz tőle, sokáig teltségérzetet ad. Alapanyagai tartalmazzák a klasszikus reggeli hozzávalóit, elkészítése pedig egyszerű. A muffinokat  akár le is fagyaszthatod: tekerj alufóliába pár darabot, tedd hűtőzacskóba. Bármikor készre melegítheted a sütőben vagy mikróban. Vendégeknek, partikra, zsúrokra is kiváló, mert ízletes, mindenki imádni fogja.

Előkészítés: 20 perc, sütési idő: 25 perc

HOZZÁVALÓK 12 muffinhoz:

  • 6 tojás
  • ¼ csésze tej
  • ¼ tk. só
  • 2 csésze reszelt cheddar sajt
  • ¾ csésze spenót (25 dkg friss spenót megfőzve, lecsepegtetve)
  • 6 szelet szalonna (kisütve, olajtól lecsepegtetve, feldarabolva)
  • ½ csésze reszelt parmezán sajt (opcionális)
  • ELKÉSZÍTÉS:

    1. Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius-fokra. Egy 12 darabos muffinsütőt szórj be olajjal, hogy ne ragadjon bele a tészta.

    2. Egy nagy tálban verd föl a tojásokat. Add hozzá a tejet, a sót, a cheddar sajtot, és jól keverd össze. Szórd bele a spenótot és a szalonnát is, elegyítsd. A tésztakeverékkel töltsd meg a formákat ¾ részig.

    3. Hintsd meg a tetejüket parmezán sajttal.

    4. Süsd 25 percig. Vedd ki a tepsit, és hagyd hűlni 30 percig, mielőtt kiemelnéd a muffinokat.

    Tippek:

    Keverhetsz bele pirított hagymát, párolt-vagdalt gombát, szalonna helyett pulykavirslit, és meg is borsozhatod.

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek