tóth gabi
Íme, a bizonyíték, hogy lehet egészséges is, ami a finom! Ez a csodálatos farsangi fánk alig tartalmaz szénhidrátot, így bátran ehetsz belõle többet is. Annál is inkább, mert mesésen finom!
Mindig a legfinomabb sütemények okozzák a legnagyobb fejtörést az egészséges élet híveinek, hiszen sokszor nem könnyű elkészíteni az adott süti cukor, netán liszt nélküli változatát. Knap Daniella évek óta kísérletezik egészséges desszertekkel, és most megalkotta azt a fánkot, amibe darabonként mindössze 1 g CH került. Így ezt a finomságot tényleg büntetlenül majszolhatod. Ehetsz nyugodtan többet is! Ezt a fánkot legkönnyebben elektromos fánksütőben készítheted el. Ha nincs ilyen készüléked, bevetheted a muffin formákat, ezekben is prímán megsül a tészta. Ebben az esetben 180 fokra előmelegített sütőben kell készre sütni a süteményt.
Hozzávalók:
(20 db-hoz)
Tálaláshoz:
Így készítsd el:
1. A hozzávalókat öntsd egy tálba, majd botmixerrel dolgozd össze. Sima tésztát kell kapnod.
2. Melegítsd fel az elektromos fánksütőt.
3. Töltsd sima csöves nyomózsákba a tésztát. Minden mélyedésbe nyomj a masszából, majd csukd rá a készülék tetejét.
4. Kb 1-2 perc alatt süsd készre a fánkokat.
5. A kész fánkokat lehetőleg rácson hagyd kihűlni. Amikor mind elkészült, akkor egy fánkot morzsolj szét és a többi fánkocska aljába nyomj belőle egy-egy kis darabkát. Így mindegyiknek lesz alja, és a lekvár nem fog kifolyni.
6. A fánkokat pakold szépen kínálótálra, kanalazz rájuk lekvárt, majd szórd meg édesítővel.