Létrehozva: 2016.12.05.

Ezt imádni fogod: mézeskalács karácsonyra cukor és fehérliszt nélkül! Ki ne hagyd!

Illatos finomság, mely kötelezõ eleme a karácsonynak. Ezúttal pedig még egészséges is!

Ezt imádni fogod: mézeskalács karácsonyra cukor és fehérliszt nélkül! Ki ne hagyd!

Az igazi karácsony szinte elképzelhetetlen mézeskalács nélkül.

Ez az édes és illatos csemege viszont igazi hízókúrával egyenlő.

Vagy mégsem?

Jó hírünk van: nem kell lemondanod erről a finomságról akkor sem, ha kerülni szeretnéd a cukrot és a fehér lisztet. Megmutatjuk, hogyan készítsd el egészségesen, mégis ízletesen!

Hozzávalók

  • 4 csésze mandulaliszt
  • 1 csésze édesítőszer
  • 1/4 csésze kókuszliszt
  • 2 evőkanál őrölt gyömbér
  • 1 evőkanál őrölt fahéj
  • 2 tk sütőpor
  • 1 teáskanál útifűmaghéj
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg
  • 2 nagy tojás
  • 1/4 csésze kókuszolaj, olvasztott
  • 3 evőkanál melasz, juharszirup vagy barnarizs-szirup
  • 1 teáskanál vaníliakivonat

  • A díszítéshez édesítőporral sűrűre kevert tojásfehérjét használhatsz.

    Így készítsd el:

    1. Melegítsd elő a sütőt 160 fokra és béleld ki a tepsit sütőpapírral.

    2. Egy nagy tálban habverővel keverd össze a mandulalisztet, édesítőszert, kókuszlisztet, gyömbért, fahéjat, sütőport, útifűmaghéjat, sót és szegfűszeget.

    3. Keverd hozzá a tojást, a kókuszolajat, melaszt és a vaníliakivonatot, amíg szépen össze nem áll.

    4. Oszd a tésztát két részre. Két réteg sütőpapír közé fektetve nyújtsd ki körülbelül 1/2 centi vastagságúra őket.

    5. Vágd ki szabad kézzel vagy formákkal a kívánt figurákat, majd mehetnek is a sütőbe a kész művek 20 percre. Akkor lesz jó, ha szép aranybarnára sül, tapintásra pedig már szilárd lesz.

    6. 5 percig hagyd a tepsiben hűlni, majd pakold át egy rácsos felületre, és várd meg, amíg teljesen kihűl!

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek