tóth gabi
Illatos finomság, mely kötelezõ eleme a karácsonynak. Ezúttal pedig még egészséges is!
Az igazi karácsony szinte elképzelhetetlen mézeskalács nélkül.
Ez az édes és illatos csemege viszont igazi hízókúrával egyenlő.
Jó hírünk van: nem kell lemondanod erről a finomságról akkor sem, ha kerülni szeretnéd a cukrot és a fehér lisztet. Megmutatjuk, hogyan készítsd el egészségesen, mégis ízletesen!
Hozzávalók
A díszítéshez édesítőporral sűrűre kevert tojásfehérjét használhatsz.
Így készítsd el:
1. Melegítsd elő a sütőt 160 fokra és béleld ki a tepsit sütőpapírral.
2. Egy nagy tálban habverővel keverd össze a mandulalisztet, édesítőszert, kókuszlisztet, gyömbért, fahéjat, sütőport, útifűmaghéjat, sót és szegfűszeget.
3. Keverd hozzá a tojást, a kókuszolajat, melaszt és a vaníliakivonatot, amíg szépen össze nem áll.
4. Oszd a tésztát két részre. Két réteg sütőpapír közé fektetve nyújtsd ki körülbelül 1/2 centi vastagságúra őket.
5. Vágd ki szabad kézzel vagy formákkal a kívánt figurákat, majd mehetnek is a sütőbe a kész művek 20 percre. Akkor lesz jó, ha szép aranybarnára sül, tapintásra pedig már szilárd lesz.
6. 5 percig hagyd a tepsiben hűlni, majd pakold át egy rácsos felületre, és várd meg, amíg teljesen kihűl!