RETRO RÁDIÓ

Ez a karácsony legjobb sütije: ebből bármennyit ehetsz nem hízol

Ez a karácsony legjobb sütije: ebből bármennyit ehetsz nem hízol
Rózsa Dia
Szerző
Rózsa Dia
Létrehozva2016. 12. 25. 11:50

Ezek a mutatós kis gyümölcskosárkák liszt- és cukormentesen készülnek, így alacsony szénhidrát tartalmúak. Ezt edd, ha nem akarsz plusz kilókat felszedni az ünnepek alatt.

A brandy és a fűszerek igazi karácsonyi hangulatot idéznek. Alacsony szénhidrát tartalmú,  szárított gyümölcs-, cukor-, liszt nélküli, így bátran ehetsz belőle. A bolti édességek helyett ezt készítsd el! Előkészítés: 20 perc, sütés: 20 perc

HOZZÁVALÓK (kb. 8 db gyümölcskosár):

A liszt nélkül készült süti kehelyhez:

  • 150g mandulaliszt v. őrölt mandula
  • 1 közepes tojás
  • 1 ek kókuszliszt
  • 1-2 ek stevia kristály (vagy más édesítő)
  • ½ tk őrölt fahéj
  • ½ tk őrölt szerecsendió
  • A karácsonyi ízekkel gazdag töltelékhez:

  • 1 kis (reszelés előtt kb.150g) alma, reszelve
  • 50g vaj
  • 1-2 ek stevia kristály (vagy más édesítő)
  • ¼ tk őrölt fűszerkeverék
  • ¼ tk őrölt kardamon
  • ¼ tk őrölt szegfűszeg
  • ¼ tk őrölt szerecsendió
  • 75g mandulaliszt (vagy darált mandula)
  • Brandy az ízesítéshez
  • A brandys tejszínhabhoz:

  • tejszínhab
  • brandy és édesítő az ízesítéshez
  • ELKÉSZÍTÉS:

    Süti kehely:

    1. Tedd az összes hozzávalót egy keverőtálba, és egy villával dolgozd össze, míg lágy, sima tésztát nem kapsz. Vízzel vagy mandulaliszttel szabályozd a sűrűségét. Ha túl lágy, szétesik.

    2. Vékonyra nyújtsd ki a tésztát 2 sütőpapír közt, és egy nagy vizespohárral vagdoss ki körszeleteket, picit nagyobbakat, mint amekkora a sütőformád.

    3. Nyomj minden formába 1-1 tésztát, és helyezd sütőlapra (Legszebben a szilikonos formában sül). Süsd 10 percig 180 Celsius fokon. Vedd ki a sütőformából, és a sütőlapra visszahelyezve süsd még 2 percig, míg kissé megbarnul.

    Töltelék karácsonyi ízekkel:

    1. Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat a reszelt almával együtt, alacsony hőmérsékleten.

    2. Add hozzá a többi hozzávalót (a brandy kivételével), és 1-2 percig forrósítsd.

    3. Vedd le a lángról, és ízesítsd 1-2 ek brandyvel.

    4. Amikor kihűlt, oszd el a süti alapokon.

    Brandys tejszínhab:

    1. Óvatosan verd föl a tejszínhabot, míg lágy csúcsban meg nem áll.

    2. Ezután az édesítővel verd majdnem keményre, majd keverd bele a brandyt.

    Tálaláshoz:

    1. Koronázd meg a töltött kosárkákat a brandys tejszínhabbal.

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.