kulcsár edina
Ezek a mutatós kis gyümölcskosárkák liszt- és cukormentesen készülnek, így alacsony szénhidrát tartalmúak. Ezt edd, ha nem akarsz plusz kilókat felszedni az ünnepek alatt.
A brandy és a fűszerek igazi karácsonyi hangulatot idéznek. Alacsony szénhidrát tartalmú, szárított gyümölcs-, cukor-, liszt nélküli, így bátran ehetsz belőle. A bolti édességek helyett ezt készítsd el! Előkészítés: 20 perc, sütés: 20 perc
1. Tedd az összes hozzávalót egy keverőtálba, és egy villával dolgozd össze, míg lágy, sima tésztát nem kapsz. Vízzel vagy mandulaliszttel szabályozd a sűrűségét. Ha túl lágy, szétesik.
2. Vékonyra nyújtsd ki a tésztát 2 sütőpapír közt, és egy nagy vizespohárral vagdoss ki körszeleteket, picit nagyobbakat, mint amekkora a sütőformád.
3. Nyomj minden formába 1-1 tésztát, és helyezd sütőlapra (Legszebben a szilikonos formában sül). Süsd 10 percig 180 Celsius fokon. Vedd ki a sütőformából, és a sütőlapra visszahelyezve süsd még 2 percig, míg kissé megbarnul.
1. Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat a reszelt almával együtt, alacsony hőmérsékleten.
2. Add hozzá a többi hozzávalót (a brandy kivételével), és 1-2 percig forrósítsd.
3. Vedd le a lángról, és ízesítsd 1-2 ek brandyvel.
4. Amikor kihűlt, oszd el a süti alapokon.
1. Óvatosan verd föl a tejszínhabot, míg lágy csúcsban meg nem áll.
2. Ezután az édesítővel verd majdnem keményre, majd keverd bele a brandyt.
1. Koronázd meg a töltött kosárkákat a brandys tejszínhabbal.