Létrehozva: 2016.12.07.

Cukormentes, marcipános szaloncukor házilag! Nassolj bátran karácsonykor!

Isteni csemege, szuper vendégváró, gyönyörû dísz a fán. És még csak nem is hizlal!

A karácsonyhoz és a karácsonyfához annyira hozzátartozik a szaloncukor, hogy egy diétázónak komoly fejtörést tud okozni a megoldás. Mi segítünk! Mutatunk ugyanis egy olyan receptet, mellyel finom, házilag készített, marcipános szaloncukor kerülhet a fára és a fa alá, mégsem kell aggódnod a szénhidrát miatt.

Hozzávalók

  • 150 g mandulaliszt
  • 100 g édesítőpor
  • 1 nagy tojásból a tojásfehérje
  • 1/2 teáskanál mandulakivonat
  • 1 tábla cukormentes étcsokoládé
  • Így készítsd el

    1. Szitáld össze egy nagy tálban a lisztet és az édesítőszert.

    2. Add hozzá a tojásfehérjét és a mandulakivonatot.

    3. Gyúrd össze simára, ez mindössze 1 percet fog csak igénybe venni, ezzel el is készült a marcipán.

    4. Formázd ízlésed szerint, mártsd bele az olvasztott étcsokoládéba, majd várd meg, amíg a csoki megszárad rajta. A maradékot nyugodtan berakhatod a fóliába tekerve a hűtőbe.

    Variációk:

    Mielőtt megdermedne a csokoládé, tegyél rá egy dióbél darabkát a bonbonra, így gazdagítod az ízét.

    Töltsd meg a marcipángolyó belsejét aszalt gyümölccsel, lédús meggyel vagy egy szem mandulával.

    Adjál kevés rum aromát és mazsoladarabkákat a masszához, így tedd kompletté és különlegessé az ízeket.

    Formázd oválisra a szaloncukrokat, mellette pedig készíts kis gömböket is, melyeket hurkapálcára szúrva tudsz gusztusosan kínálni a családnak.

    Tippek:

    Hasznos, ha szitálva kevered a száraz alapanyagokat, mert így biztosan egyenletesen fog majd eloszlani.

    A marcipán hamar kiszárad, ezért fontos, hogy a maradékot fóliába tekerd és így tárold.

    Ha aggaszt a nyers tojásfehérje, akkor helyettesítheted tojásfehérje por és víz keverékével is.

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek