kulcsár edina
Egy vadítóan finom kávékrémes desszert, mely a mélyhûtõbõl kivéve a legélvezetesebb. Diétás, így mindenki bátran eheti.
Ez a diétás desszert ideális édesség, mert sütés nélkül készül, és mindenki fogyaszthatja (gluténmentes, gabonamentes, vegán). Tápláló alapanyagokból áll, nincs benne tejtermék, energiagazdag. Befagyasztva, hűtőből kivéve a legjobb: mennyei, hűvös bonbon, izgató ízekkel.
Elkészítés: 30 perc (az áztatást és hűtési időt nem számolva). Kb. 20 darab készül az alábbi hozzávalókból.
1. Áztasd vízbe a kesudiót 4 órára, majd öblítsd le. Konyhai robotgépben őröld meg.
2. Add hozzá a többi anyagot is, és keverd simára. Időnként kapard le a mixer oldalára ragadt anyagot.
3. Tedd a krémet egy nem túl mély tálba, és fagyaszd le 1 órára, vagy míg olyan kemény nem lesz, hogy kanalazni lehessen.
4. Bélelj ki sütőpapírral egy tepsit. Egy teáskanalat púposan megtöltve szedj ki gombócokat a krémből a tepsire. Fagyaszd le 1 órára, vagy míg meg nem szilárdul.
5. Olvaszd fel simára a csokoládé felét negyed teáskanál kókuszolajjal. (Ezt csinálhatod mikróban is: 30 mp-es sorozatokban, közte mindig átkeverve az olvadó csokit).
6. Merítsd be egyenként a keményre hűlt labdácskákat az olvadt csokoládéba, óvatosan megforgatva, hogy mindenütt bevonja, majd villával szedd ki egy sütőpapírral bélelt tepsire.
7. Tedd egy másik tálba a maradék csokoládét, adj hozzá negyed teáskanál kókuszolajat, olvaszd fel. Ismételd meg a 6. pontban leírt eljárást a maradék labdacsokkal. (Ha így, két részletben csinálod ezt a műveletet, az olvadt csokoládénak nem lesz ideje megkeményedni).
8. Hűtsd be vagy tedd mélyhűtőbe, míg a csokibevonat meg nem szilárdul. Hidegen a legfinomabb.