Évek óta véres terror a nyugat-európai karácsonyi vásárokon

POLITIK
Létrehozva: 2016.12.18.

Csokis kávébomba a legújabb a diétás álomfalat

Egy vadítóan finom kávékrémes desszert, mely a mélyhûtõbõl kivéve a legélvezetesebb. Diétás, így mindenki bátran eheti.

Ez a diétás desszert ideális édesség, mert sütés nélkül készül, és mindenki fogyaszthatja (gluténmentes, gabonamentes, vegán). Tápláló alapanyagokból áll, nincs benne tejtermék, energiagazdag. Befagyasztva, hűtőből kivéve a legjobb: mennyei, hűvös bonbon, izgató ízekkel.

Elkészítés: 30 perc (az áztatást és hűtési időt nem számolva). Kb. 20 darab készül az alábbi hozzávalókból.

HOZZÁVALÓK

Töltelék:

  • 1 ½ csésze nyers kesudió egészben, 3-4 órára hideg vízben áztatva
  • 2 tk Update1 Zero édesítő
  • 2 ek. frissen lefőzött feketekávé
  • 1 tk. nescafé por
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 2 ek. holland kakaópor
  • 1 csipet tengeri só
  • 2 ek. víz
  • Bevonat:

  • 40 dkg fekete csokoládé, darabolva, kétfelé osztva
  • ½ tk. kókuszolaj, kétfelé osztva
  • ELKÉSZÍTÉS:

    1. Áztasd vízbe a kesudiót 4 órára, majd öblítsd le. Konyhai robotgépben őröld meg.

    2. Add hozzá a többi anyagot is, és keverd simára. Időnként kapard le a mixer oldalára ragadt anyagot.

    3. Tedd a krémet egy nem túl mély tálba, és fagyaszd le 1 órára, vagy míg olyan kemény nem lesz, hogy kanalazni lehessen.

    4. Bélelj ki sütőpapírral egy tepsit. Egy teáskanalat púposan megtöltve szedj ki gombócokat a krémből a tepsire. Fagyaszd le 1 órára, vagy míg meg nem szilárdul.

    5. Olvaszd fel simára a csokoládé felét negyed teáskanál kókuszolajjal. (Ezt csinálhatod mikróban is: 30 mp-es sorozatokban, közte mindig átkeverve az olvadó csokit).

    6. Merítsd be egyenként a keményre hűlt labdácskákat az olvadt csokoládéba, óvatosan megforgatva, hogy mindenütt bevonja, majd villával szedd ki egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    7. Tedd egy másik tálba a maradék csokoládét, adj hozzá negyed teáskanál kókuszolajat, olvaszd fel. Ismételd meg a 6. pontban leírt eljárást a maradék labdacsokkal. (Ha így, két részletben csinálod ezt a műveletet, az olvadt csokoládénak nem lesz ideje megkeményedni).

    8. Hűtsd be vagy tedd mélyhűtőbe, míg a csokibevonat meg nem szilárdul. Hidegen a legfinomabb.

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek