RETRO RÁDIÓ

Liszt- és cukormentes lett a legújabb málnás piskóta

Liszt- és cukormentes lett a legújabb málnás piskóta
Rózsa Dia
Szerző
Rózsa Dia
Létrehozva2016. 11. 12. 09:51

Hihetetlenül könnyû, hópiheként olvad szét a szádban. Egészséges, könnyen elkészíthetõ édesség, remek akár a karácsonyi ünnepekre is!

Ez a finomság cukormentes, alacsony szénhidrát tartalmú, glutén-, és lisztmentes. Olajos magra allergiásoknak is kiváló recept, mert mandulaliszt helyett kókuszlisztet használ.

HOZZÁVALÓK, 10 szelethez:

  • 110 g vaj, olvasztva
  • ½ csésze kókuszliszt
  • 2 tk Lovely Sweet vagy 1 tk. stevia (vagy más édesítő)
  • 2 tk. vanília kivonat
  • 1 tk. sütőpor
  • 8 tojás
  • 1 csésze fagyasztott málna (vagy más erdei gyümölcs)
  • ELKÉSZÍTÉS:

    1. Egy tálban keverd simára az olvasztott vajat, kókuszlisztet, édesítőt, vaníliát, sütőport.

    2. Add hozzá egyenként a tojásokat, mindegyiket külön-külön elkeverve a többi hozzávalóval.

    3. A tésztát öntsd az előkészített formába.

    4. Egyenként nyomd bele a fagyott gyümölcsöket. Így egyenletes lesz az elosztás, és nem színezi be a tésztát.

    5. Süsd 20-25 percig a 180 Celsius fokra előmelegített sütőben. Akkor kész, amikor már a közepe is átsült.

    6, Joghurttal vagy friss erdei gyümölccsel tálald.

    Tipp:

    Laktózmentes diétához a vaj helyett használj kókuszolajat.

     

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.