kulcsár edina
Köztudottan egészségesen étkeznek a japánok, akik a szusi és a halak mellett érdekes módon a káposztát is szeretik. Egyik nagy kedvencük a káposztapalacsinta, amit kipróbáltunk és isteni finom!
Az ázsiai fogásokban nem véletlenül találkozunk oly sokszor a káposztával:
ez az egyik C- és E-vitaminban kivételesen gazdag zöldségféle, ráadásul kalcium és vastartalma is jelentős.
A japánok rafinált módon a palacsintatésztába reszelik a káposztát, nyersen vagy dinsztelve. Így a palacsinta tésztájában a liszt nagy részét káposzta váltja ki, ezzel pedig lényegesen lecsökken a szénhidráttartalma.
A káposztapalacsinta kiváló előétel vagy köret lehet, de ha csak nasizásra vágysz, akkor is bátran fogyaszthatod!
Íze a káposztás rétesre hasonlít, sóval, borssal szuper finom!
Hozzávalók:
A palacsintához:
A mártáshoz:
Így készítsd:
Tetejére görög joghurtot, tejfölt vagy fokhagymás mártást rakhatsz.