RETRO RÁDIÓ

A felhőkenyér már a múlté, tarol a kókuszos paleo-kenyér!

A felhőkenyér már a múlté, tarol a kókuszos paleo-kenyér!
Mia
Szerző
Mia
Létrehozva2016. 11. 22. 21:24

Alig tartalmaz szénhidrátot ez a gyorsan és egyszerûen elkészíthetõ paleo-kenyérke. Gyakorlatilag minden diétába beilleszthetõ, bátran eheted súlyvesztõ szakaszban is. Nem hizlal és tényleg finom!

Végre egy igazán alacsony szénhidráttartalmú kenyér, amit büntetlenül ehetsz anélkül, hogy rakódnának rád a kilók. Alapja kókuszliszt, mely lényegesen alacsonyabb glikémiás indexű a hagyományos lisztnél, tehát nem emeli meg durván a vércukor-szintet. Másrészt a kókuszliszt rengeteg vizet szív magába, így megduzzad a  gyomorban, és hosszú órákra teltségérzetet okoz. Eszedbe sem jut a nassolás és sokáig nem leszel éhes!

Fűszerezd ízlésed szerint!

Hozzávalók:

  • 40 g kókusz liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 12 tojásfehérje
  • 1 teáskanál só
  • fűszerek ízlés szerint ( bazsalikom, rozmaring, piros paprika, fokhagyma granulátum)
  • kókuszolaj
  • Így készítheted el:

    1. Egy tálban verd fel a tojásfehérjéket.

    2. Ha kész, add hozzá a sütőport, a sót, a lisztet, és a fűszereket. Keverd alaposan össze.

    3. Egy serpenyőbe önts egy pici kókuszolajat, és alacsony lángon hevítsd fel. 

    4. Egy merőkanállal merj a forró olajra a tésztából, kb. 2 mm vastag legyen a tészta. Takard le egy fedővel.

    5. Ha az alja szépen megsült, óvatosan fordítsd át a tésztát és süsd meg a másik oldalát is.

    6. Ha kész a kenyérke, borítsd egy papírtörlővel bélelt tányérba, és fogyasztás előtt várd meg, amíg picit kihűl.

    A tészta maradékát elkészítheted azonnal, de nyersen 2-3 napi tárolhatod hűtőben, így evés előtt frissen sütheted az újabb kenyeret. Mindig alaposan keverd fel!

     

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.