kulcsár edina
Mennyei kombináció a kókusz és a csokoládé. Nem csak szemet gyönyörködtetõ, de eszméletlenül finom is! És mivel cukor nélkül készül, még egészséges is.
Ez a csokoládéval borított kókusz ropogós rendkívül egészséges, hisz finomított cukor hozzáadása nélkül készül. Csupán öt hozzávalóból, 5 perc alatt elkészül.
1. Bélelj ki sütőpapírral egy 20x20 cm-es tepsit úgy, hogy a papír túllógjon a tepsin. Spricceld meg kókusz sütőolajjal.
2. Tedd a kókuszvajat egy mikrózható edénybe, és olvaszd 1 percig. Keverd meg, és ha szükséges, tedd vissza még 30 mp-re.
3. Egy nagy tálban, fakanállal keverd jól össze az alap hozzávalóit: a kókuszreszeléket, az olvasztott kókuszvajat, az édesítőt és a vanília kivonatot.
4. Helyezd a keveréket a kikészített sütőlapra, és az ujjaiddal vagy a mérőcsésze aljával egyenletesen nyomd bele.
5. Szórd a fekete csokoládé chipset és a kókusz olajat egy mikrózható edénybe, és kapcsold be 1 percre. Vedd ki, keverd át, majd - ha a csokoládé még nem olvadt el tökéletesen - told vissza újabb 30 mp-re. Fakanállal dolgozd el szép simára, egyenletesre.
6. Öntsd a csokoládés keveréket a kókuszosra. Díszítésül szórj a tetejére kókuszreszeléket. Tedd hűtőbe legalább másfél órára.
8. Vágd szeletekre. Légmentes dobozban, hűtőszekrényben tárold, mert a kókuszvaj megolvad szobahőmérsékleten.