kulcsár edina
Ezzel kényeztesd magad minden vasárnap! Elképesztõen különleges gõzölt palacsinta, szuper finomságokkal megszórva.
HOZZÁVALÓK a tésztához,1 főre:
1. Válaszd szét a tojásokat. Verd fel keményre a fehérjét a majonézzel. Elektromos habverővel a legcélszerűbb.
2. Habvővel keverd simára a kakaóport, az édesítőt, a tojás sárgákat és az ¼ csésze tojásfehérjét.
3. Vegyítsd a kakaós keveréket a keményre vert tojásfehérjével.
4. Egy 25 cm-es serpenyőben olvaszd meg a kókuszolajat. Használj alacsony-közepes hőt.
5. Öntsd bele a palacsintatésztát, és takard le alumínium fóliával. Vedd egész kicsire a hőmérsékletet, és gőzöld 4-5 percig.
6. Óvatosan hajtsd össze, és emeld a tányérodra.
7. Keverd simára a szirup hozzávalóit.
TIPP:
Locsold meg a palacsintát a csokoládé sziruppal, nyomj a tetejére vegán tejszínhabot, és szórd meg mindenféle finomsággal