kulcsár edina
Zseniális újítás: íme itt a krokett, amiben egyáltalán nincs krumpli! Sõt a szénhidrátcsökkentés nevében hagyományos liszt és morzsa sem került bele. Egészséges és isteni finom!
A burgonyakrokett az egyik legnépszerűbb téli köret, különösen kedvelt mártásokkal készülő vörös húsokhoz: például marhához, vadakhoz. Sajnos a krokett - a burgonyapüréhez hasonlóan - előkelő helyet foglal el a fogyókúrázók tiltólistáján, mivel hihetetlen magas a szénhidráttartalma.
Szerencsére mostantól vége a tilalomnak, diétás lett a krokett!
Mindezt egy magyar diétázó fantasztikus ötlete teszi lehetővé: egy laza mozdulattal minden hozzávalót kicserélt a krokettben. Megalkotta a sajtkrokettet, melybe kizárólag alacsony szénhidráttartalmú alapanyagok kerültek.
Hozzávalók:
(23 db - az egészben kb. 14-15 g ch)
A bundázáshoz:
Így készítsd el:
1. A krokett hozzávalóit dolgozd össze, majd sodord formára a masszát. Igyekezz nagyjából egyforma hosszúságú darabokat készíteni.
2. A megformázott krokettet forgasd Mester Morzsába.
3. Legalább 20-30 percig pihentesd a krokettet hűtőben.
4. Bő, forró zsiradékban süsd aranyszínűre.
Hasonló íze van, mint a rántott sajtnak!
Jó étvágyat!
TIPP: Próbáld ki Norbi krumplipürével is! Egyenesen szuper!