RETRO RÁDIÓ

Elkészült minden idők legjobb diétás körete: Sajtkrokett!

Elkészült minden idők legjobb diétás körete: Sajtkrokett!
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2016. 10. 20. 17:11

Zseniális újítás: íme itt a krokett, amiben egyáltalán nincs krumpli! Sõt a szénhidrátcsökkentés nevében hagyományos liszt és morzsa sem került bele. Egészséges és isteni finom!

A burgonyakrokett az egyik legnépszerűbb téli köret, különösen kedvelt mártásokkal készülő vörös húsokhoz: például marhához, vadakhoz. Sajnos a krokett - a burgonyapüréhez hasonlóan - előkelő helyet foglal el a fogyókúrázók tiltólistáján, mivel hihetetlen magas a szénhidráttartalma.

Szerencsére mostantól vége a tilalomnak, diétás lett a krokett!

Mindezt egy magyar diétázó fantasztikus ötlete teszi lehetővé: egy laza mozdulattal minden hozzávalót kicserélt a krokettben. Megalkotta a sajtkrokettet, melybe kizárólag alacsony szénhidráttartalmú alapanyagok kerültek.

Sajtkrokett


Hozzávalók:

(23 db - az egészben kb. 14-15 g ch)

  • 300 g reszelt sajt
  • 20 g Update liszt
  • 1 tojás
  • Só, bors
  • A bundázáshoz:

  • 50 g Mester Morzsa

  • Így készítsd el:

    1. A krokett hozzávalóit dolgozd össze, majd sodord formára a masszát. Igyekezz nagyjából egyforma hosszúságú darabokat készíteni.

    2. A megformázott krokettet forgasd Mester Morzsába.

    3. Legalább  20-30 percig pihentesd a krokettet hűtőben.

    4. Bő, forró zsiradékban süsd aranyszínűre.

    Hasonló íze van, mint a rántott sajtnak!

    Jó étvágyat!

    TIPP: Próbáld ki Norbi krumplipürével is! Egyenesen szuper!

     

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.