RETRO RÁDIÓ

Diétás csokimámor: ebből a tortából bátran nagy szeletet ehetsz

Diétás csokimámor: ebből a tortából bátran nagy szeletet ehetsz
Rózsa Dia
Szerző
Rózsa Dia
Létrehozva2016. 10. 13. 15:18

Diétázol, de imádod a csokoládés édességeket? Akkor ezt a kívül-belül csokis finomságot neked találták ki! Cukormentes, alacsony szénhidrát tartalmú, maga a mennyország!

HOZZÁVALÓK  a 16 szeletes tortához (az alap)

  • 1 ¼ csésze mandula liszt, vagy Norbi liszt
  • ¼ csésze kakaó por
  • ¼ csésze diétás édesítőszer (pl. Update Zero)
  • 3 ek vaj, olvasztva
  • TÖLTELÉK:

  • 17 dkg cukormentes fekete csokoládé, darabolva
  • 1 ek vaj
  • 70 dkg krémsajt, felpuhítva
  • ½ csésze diétás édesítőszer (pl. Update Zero)
  • 1 tk vanília kivonat
  • 3 nagy tojás, szobahőmérsékletű
  • ¼ csésze kakaópor
  • 1/3 csésze tejszín, szobahőmérsékletű
  • 2 tk olvasztott vaj a tortaforma oldalának kivajazásához
  • BEVONAT:

  • ¾ csésze tejszínhab
  • 1/3 csésze édesítőszer
  • 9 dkg cukormentes csokoládé, apróra vagdosva
  • ½ tk vanília kivonat
  • ELKÉSZÍTÉS

    TORTAALAP:

    1. Melegítsd elő a sütőt 165 Celsius fokra. Egy közepes tálban keverd el a lisztet a kakaóporral és az édesítővel. Add hozzá az olvasztott vajat, és dolgozd jól össze.

    2. A tésztát nyomd erősen egy 22 cm-es tortaforma aljára. Süsd 10-12 percig, majd vedd ki a sütőből. A sütő hőmérsékletét állítsd 150 Celsius-ra.

    TÖLTELÉK:

    3. Egy közepes serpenyőben, kis lángon, állandó keverés mellett olvaszd meg a csokoládét a vajjal. Tedd félre hűlni.

    4. Egy nagy tálban verd simára a sajtkrémet. Keverd bele az édesítőt és a vanília kivonatot is, majd egyenként a tojásokat.

    5. Add hozzá a kakaóport és a tejszínt, és jól keverd el vele. Ezután öntsd hozzá az olvasztott csokoládét, kavard tökéletesen simára.

    6. Óvatosan kend ki az olvasztott vajjal a tortaforma oldalát, vigyázva, nehogy a tortaalap megsérüljön. Töltsd rá a csoki krémet, és finoman rázogatva egyengesd simára. Süsd 55-60 percig. Akkor kész, amikor a töltelék mindenütt megdermed, de a közepén kicsit még reszket.

    7. Vedd ki a sütőből, hagyd hűlni 15 percig. Egy éles késsel válaszd el belül a formától. Amikor tökéletesen kihűlt, távolítsd el a tortaforma oldalát, és szorosan tekerd be fóliával Legalább 3 órára tedd a hűtőbe.

    BEVONAT:

    8. Egy közepes serpenyőben, közepes hőmérsékleten keverd össze a tejszínhabot az édesítővel. Amikor már gyöngyözik, vedd le, és add hozzá a darabolt csokoládét és a vaníliát. Hagyd állni 5 percig, majd verd simára.

    9. Vond be a kihűlt torta tetejét. Nem baj, ha kicsit lefolyik az oldalán. Hűtsd be.

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.