Létrehozva: 2016.10.13.

Diétás csokimámor: ebből a tortából bátran nagy szeletet ehetsz

Diétázol, de imádod a csokoládés édességeket? Akkor ezt a kívül-belül csokis finomságot neked találták ki! Cukormentes, alacsony szénhidrát tartalmú, maga a mennyország!

HOZZÁVALÓK  a 16 szeletes tortához (az alap)

  • 1 ¼ csésze mandula liszt, vagy Norbi liszt
  • ¼ csésze kakaó por
  • ¼ csésze diétás édesítőszer (pl. Update Zero)
  • 3 ek vaj, olvasztva
  • TÖLTELÉK:

  • 17 dkg cukormentes fekete csokoládé, darabolva
  • 1 ek vaj
  • 70 dkg krémsajt, felpuhítva
  • ½ csésze diétás édesítőszer (pl. Update Zero)
  • 1 tk vanília kivonat
  • 3 nagy tojás, szobahőmérsékletű
  • ¼ csésze kakaópor
  • 1/3 csésze tejszín, szobahőmérsékletű
  • 2 tk olvasztott vaj a tortaforma oldalának kivajazásához
  • BEVONAT:

  • ¾ csésze tejszínhab
  • 1/3 csésze édesítőszer
  • 9 dkg cukormentes csokoládé, apróra vagdosva
  • ½ tk vanília kivonat
  • ELKÉSZÍTÉS

    TORTAALAP:

    1. Melegítsd elő a sütőt 165 Celsius fokra. Egy közepes tálban keverd el a lisztet a kakaóporral és az édesítővel. Add hozzá az olvasztott vajat, és dolgozd jól össze.

    2. A tésztát nyomd erősen egy 22 cm-es tortaforma aljára. Süsd 10-12 percig, majd vedd ki a sütőből. A sütő hőmérsékletét állítsd 150 Celsius-ra.

    TÖLTELÉK:

    3. Egy közepes serpenyőben, kis lángon, állandó keverés mellett olvaszd meg a csokoládét a vajjal. Tedd félre hűlni.

    4. Egy nagy tálban verd simára a sajtkrémet. Keverd bele az édesítőt és a vanília kivonatot is, majd egyenként a tojásokat.

    5. Add hozzá a kakaóport és a tejszínt, és jól keverd el vele. Ezután öntsd hozzá az olvasztott csokoládét, kavard tökéletesen simára.

    6. Óvatosan kend ki az olvasztott vajjal a tortaforma oldalát, vigyázva, nehogy a tortaalap megsérüljön. Töltsd rá a csoki krémet, és finoman rázogatva egyengesd simára. Süsd 55-60 percig. Akkor kész, amikor a töltelék mindenütt megdermed, de a közepén kicsit még reszket.

    7. Vedd ki a sütőből, hagyd hűlni 15 percig. Egy éles késsel válaszd el belül a formától. Amikor tökéletesen kihűlt, távolítsd el a tortaforma oldalát, és szorosan tekerd be fóliával Legalább 3 órára tedd a hűtőbe.

    BEVONAT:

    8. Egy közepes serpenyőben, közepes hőmérsékleten keverd össze a tejszínhabot az édesítővel. Amikor már gyöngyözik, vedd le, és add hozzá a darabolt csokoládét és a vaníliát. Hagyd állni 5 percig, majd verd simára.

    9. Vond be a kihűlt torta tetejét. Nem baj, ha kicsit lefolyik az oldalán. Hűtsd be.

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek