Létrehozva: 2016.09.04.

Zéró szénhidrát: Felhőbuci lett a diétázók új reggeli kedvence

Szereted a kenyeret, de a diétád miatt le kellett mondanod róla? Akkor biztos, hogy kedvenced lesz a felhõbuci!

Szinte mindenki imádja a kenyeret, épp ezért fájdalmas a legtöbb diéta első számú szabálya: tilos a liszt és persze minden lisztből készült pékáru. Minden esetben a magas szénhidráttartalom a gond, mivel fogyasztása köztudottan hízáshoz vezet.

Szerencsére nincs minden veszve! Nem kell megvonnod magadtól a legfinomabb falatokat. Léteznek olyan alapanyagok és technikák, melyek fantasztikus mértékben lecsökkentik a szénhidrát tartalmat. Az utóbbi hónapokban felkapottá vált felhő-módszer épp ilyen. A módszer lényege az, hogy hagyományos búzaliszt helyett valamilyen sűrű tejterméket használnak a süteményekben és kenyérféleségekben. 

A felhőkenyeret, a felhőmuffint és a felhőpiskótát már megismertük, ezúttal a felhőbucira kerítünk sort. Elkészítése pofonegyszerű!

Hozzávalók

  • 6 db  tojás + 2 db tojásfehérje
  • 3 evőkanál tejpor
  • 6 evőkanál túró
  • pár csepp Lovely Sweet édesítőszer
  • 1 1/2 evőkanál cukor nélkül készült majonéz
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/4 teáskanál fokhagymapor vagy bármilyen szárított fűszer
  • só, ízlés szerint
  • 1 csipet teáskanál bors
  • Elkészítés

    1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, tedd a rácsot középre. Két közepes tepsit bélelj ki sütőpapírral.

    2. Az összes tojásfehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval, majd óvatosan forgasd bele a majonézt és a túrót.

    3. Végül óvatosan keverd össze a többi hozzávalóval és evőkanállal készíts 6-6 halmot a tepsikbe.

    4. Kb. 20 perc alatt lesz kész.

    5. A kisült bucikat hagyd pihenni 5 percig. Kihűlés után egyesével csomagold be és hideg helyen tárold. Akár le is fagyaszthatod!


     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek