tóth gabi
Szereted a kenyeret, de a diétád miatt le kellett mondanod róla? Akkor biztos, hogy kedvenced lesz a felhõbuci!
Szinte mindenki imádja a kenyeret, épp ezért fájdalmas a legtöbb diéta első számú szabálya: tilos a liszt és persze minden lisztből készült pékáru. Minden esetben a magas szénhidráttartalom a gond, mivel fogyasztása köztudottan hízáshoz vezet.
Szerencsére nincs minden veszve! Nem kell megvonnod magadtól a legfinomabb falatokat. Léteznek olyan alapanyagok és technikák, melyek fantasztikus mértékben lecsökkentik a szénhidrát tartalmat. Az utóbbi hónapokban felkapottá vált felhő-módszer épp ilyen. A módszer lényege az, hogy hagyományos búzaliszt helyett valamilyen sűrű tejterméket használnak a süteményekben és kenyérféleségekben.
A felhőkenyeret, a felhőmuffint és a felhőpiskótát már megismertük, ezúttal a felhőbucira kerítünk sort. Elkészítése pofonegyszerű!
Hozzávalók
Elkészítés
1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, tedd a rácsot középre. Két közepes tepsit bélelj ki sütőpapírral.
2. Az összes tojásfehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval, majd óvatosan forgasd bele a majonézt és a túrót.
3. Végül óvatosan keverd össze a többi hozzávalóval és evőkanállal készíts 6-6 halmot a tepsikbe.
4. Kb. 20 perc alatt lesz kész.
5. A kisült bucikat hagyd pihenni 5 percig. Kihűlés után egyesével csomagold be és hideg helyen tárold. Akár le is fagyaszthatod!