tóth gabi
Ne hagyd ki a habkönnyû, gyümölcsös piskótát, még akkor sem, ha nem ehetsz lisztet, cukrot. A különleges receptet érdemes kipróbálni, mert az egész családod imádni fogja ezt a sütit.
Alacsony szénhidrát tartalmú, cukormentes, gluténmentes, gabonamentes. Előkészítés: 10 perc, sütés: 20 perc.
1. Keverd össze simára az olvasztott vajat, kókusz lisztet, édesítőt, vaníliát, sütőport.
2. Add hozzá egyenként a tojásokat, jól elkeverve mindet.
3. Öntsd a kikészített tepsibe.
4. Egyenként és arányosan nyomd a tésztába a fagyott gyümölcsöket. Így nem ragadnak össze, és nem színezik be az egész tésztát, de utólag is rászórhatod a gyümölcsöt.
5. Süsd meg előmelegített, 180 Celsius fokos sütőben 20-25 percig. Akkor kész, amikor már a közepe is megsült.
6. Joghurttal és friss erdei gyümölcsökkel tálald.
Tipp:
Laktózmentes diétánál a vaj helyett kókuszolajat használj, és egy csipet sót.