Létrehozva: 2016.09.29.

Szenzációs újítás: fehér liszt nélkül készül a legújabb piskóta

Ne hagyd ki a habkönnyû, gyümölcsös piskótát, még akkor sem, ha nem ehetsz lisztet, cukrot. A különleges receptet érdemes kipróbálni, mert az egész családod imádni fogja ezt a sütit.

Alacsony szénhidrát tartalmú, cukormentes, gluténmentes, gabonamentes. Előkészítés: 10 perc, sütés: 20 perc.

HOZZÁVALÓK 10 szelethez:

  • 110g vaj, olvasztva
  • ½ csésze kókuszliszt vagy Norbi liszt
  • 3-5 ek Zéró Calories édesítő ( vagy más diétás édesítő)
  • 2 ek vanília kivonat
  • 1 tk sütőpor
  • 8 tojás
  • 1 csésze fagyasztott erdei gyümölcs (málna, eper, szeder stb.)
  • ELKÉSZÍTÉS:

    1. Keverd össze simára az olvasztott vajat, kókusz lisztet, édesítőt, vaníliát, sütőport.

    2. Add hozzá egyenként a tojásokat, jól elkeverve mindet.

    3. Öntsd a kikészített tepsibe.

    4. Egyenként és arányosan nyomd a tésztába a fagyott gyümölcsöket. Így nem ragadnak össze, és nem színezik be az egész tésztát, de utólag is rászórhatod a gyümölcsöt.

    5. Süsd meg előmelegített, 180 Celsius fokos sütőben 20-25 percig. Akkor kész, amikor már a közepe is megsült.

    6. Joghurttal és friss erdei gyümölcsökkel tálald.  

    Tipp:

    Laktózmentes diétánál a vaj helyett kókuszolajat használj, és egy csipet sót.

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek