RETRO RÁDIÓ

Szenzációs újítás: fehér liszt nélkül készül a legújabb piskóta

Szenzációs újítás: fehér liszt nélkül készül a legújabb piskóta
Rózsa Dia
Szerző
Rózsa Dia
Létrehozva2016. 09. 29. 14:55

Ne hagyd ki a habkönnyû, gyümölcsös piskótát, még akkor sem, ha nem ehetsz lisztet, cukrot. A különleges receptet érdemes kipróbálni, mert az egész családod imádni fogja ezt a sütit.

Alacsony szénhidrát tartalmú, cukormentes, gluténmentes, gabonamentes. Előkészítés: 10 perc, sütés: 20 perc.

HOZZÁVALÓK 10 szelethez:

  • 110g vaj, olvasztva
  • ½ csésze kókuszliszt vagy Norbi liszt
  • 3-5 ek Zéró Calories édesítő ( vagy más diétás édesítő)
  • 2 ek vanília kivonat
  • 1 tk sütőpor
  • 8 tojás
  • 1 csésze fagyasztott erdei gyümölcs (málna, eper, szeder stb.)
  • ELKÉSZÍTÉS:

    1. Keverd össze simára az olvasztott vajat, kókusz lisztet, édesítőt, vaníliát, sütőport.

    2. Add hozzá egyenként a tojásokat, jól elkeverve mindet.

    3. Öntsd a kikészített tepsibe.

    4. Egyenként és arányosan nyomd a tésztába a fagyott gyümölcsöket. Így nem ragadnak össze, és nem színezik be az egész tésztát, de utólag is rászórhatod a gyümölcsöt.

    5. Süsd meg előmelegített, 180 Celsius fokos sütőben 20-25 percig. Akkor kész, amikor már a közepe is megsült.

    6. Joghurttal és friss erdei gyümölcsökkel tálald.  

    Tipp:

    Laktózmentes diétánál a vaj helyett kókuszolajat használj, és egy csipet sót.

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.