tóth gabi
Ez a finom parmezános falatka tökéletes vendégváró, egy baráti beszélgetéshez el sem tudunk képzelni jobbat! Mivel minden, ami belekerül, diétás, így nem kell aggódnod az alakod miatt sem. Ezúttal bátran nassolhatsz!
A hétvégi vendégvárással többé nem lesz gondod, ha megismered ezt a receptet. Sokkal egyszerűbben készül, mint a pogácsa, és nagyon finom! Ha elkezded csipegetni, szinte abbahagyni sem lehet! De ezúttal nem is kell visszafognod magad, mert ez a sós nasi biztosan nem hizlal!
Knap Daniella receptje
Hozzávalók:
(kb. 25 darabhoz)
Így készítsd:
1. A tejet a vajjal és a sóval forrald fel, majd húzd le az edényt a tűzről és gyors mozdulatokkal keverd a tejbe a lisztkeveréket. Tedd vissza az edényt a tűzre, és folyamatosan kevergesd a benne lévő furcsa masszáz. Addig dolgozd, amíg el nem válik az edény falától.
2. Az így kapott masszát tedd át keverőtálba, és hagyd egy kicsit hűlni. Keverd hozzá egyesével a tojásokat - sárgáját és fehérjét is. Lehetőleg gépi habverővel dolgozz. Ezután add hozzá a parmezánt is.
3. Krémes állagú tésztát kell kapnod. Ezt töltsd sima csöves nyomózsákba, majd ebből nyomj kisebb halmokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe. A tésztagömbök tetejét vizes ujjal nyomkodd le, majd kend át tojássárgájával, ízlés szerint magvakkal (fekete szezám, len, stb.) szórhatod.
4. Mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe! Kb. 20 perc alatt szuper gömbölyűre sülnek a puffancsok.
FONTOS!
Sütés közben tilos kinyitni a sütőt, mert összeesnek a pufik!
Tippek:
- A tésztához vajat használj, ne margarint.
- Legjobb hozzá a finommá őrölt, por állagú parmezán.
- Különösen fontos, hogy jól kikeverd a tésztát! Addig dolgozz vele, míg a massza el nem válik az edény falától.
- A tojásokat is egyesével adagold hozzá, majd és azokkal is keverd simára a tésztát. Ha betartod sütéskor a lépéseket, a parmezános puffancsod tényleg pufi lesz.