Menczer Tamás: Az emberek azt várják a vezetőiktől, hogy védjék meg őket!

POLITIK
Létrehozva: 2016.09.02.

Parmezános sajtpuffancs: Végre egy igazán kímélő sós nasi!

Ez a finom parmezános falatka tökéletes vendégváró, egy baráti beszélgetéshez el sem tudunk képzelni jobbat! Mivel minden, ami belekerül, diétás, így nem kell aggódnod az alakod miatt sem. Ezúttal bátran nassolhatsz!

A hétvégi vendégvárással többé nem lesz gondod, ha megismered ezt a receptet. Sokkal egyszerűbben készül, mint a pogácsa, és nagyon finom! Ha elkezded csipegetni, szinte abbahagyni sem lehet! De ezúttal nem is kell visszafognod magad, mert ez a sós nasi biztosan nem hizlal!

Parmezános sajtpuffancs

Knap Daniella receptje

 

Hozzávalók:

 

(kb. 25 darabhoz)

 

  • 55 g zabpehelyliszt
  • 70 g Update1 Master mix
  • 100 g vaj
  • 150 g tej
  • 3 db tojás
  • 1 mk só
  • 40 g reszelt parmezán
  •  

    Így készítsd:

    1. A tejet a vajjal és a sóval forrald fel, majd húzd le az edényt a tűzről és gyors mozdulatokkal keverd a tejbe a lisztkeveréket. Tedd vissza az edényt a tűzre, és folyamatosan kevergesd a benne lévő furcsa masszáz. Addig dolgozd, amíg el nem válik az edény falától.

     

    2. Az így kapott masszát tedd át keverőtálba, és hagyd egy kicsit hűlni. Keverd hozzá egyesével a tojásokat - sárgáját és fehérjét is. Lehetőleg gépi habverővel dolgozz. Ezután add hozzá a parmezánt is.

     

    3. Krémes állagú tésztát kell kapnod. Ezt töltsd sima csöves nyomózsákba, majd  ebből nyomj kisebb halmokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe. A tésztagömbök tetejét vizes ujjal nyomkodd le, majd kend át tojássárgájával, ízlés szerint magvakkal (fekete szezám, len, stb.) szórhatod.

     


    4. Mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe! Kb. 20 perc alatt szuper gömbölyűre sülnek a puffancsok.

     

    FONTOS!

    Sütés közben tilos kinyitni a sütőt, mert összeesnek a pufik!

     

    Tippek:


    - A tésztához vajat használj, ne margarint.
    - Legjobb hozzá a finommá őrölt, por állagú parmezán.
    - Különösen fontos, hogy jól kikeverd a tésztát! Addig dolgozz vele, míg a massza el nem válik az edény falától.
    -  A tojásokat is egyesével adagold hozzá, majd és azokkal is keverd simára a tésztát.  Ha betartod sütéskor a lépéseket, a parmezános puffancsod tényleg pufi lesz.


     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek