tóth gabi
Ennél ízesebb, krémesebb és diétás finomságot még nem ettél! Kóstold meg ezt a mennyei süteményt!
Ha szeretnéd a cukrot és a fehér lisztet kizárni az étrendedből, az még nem jelenti azt, hogy az édességről is le kell mondanod! Ez a torta fantasztikusan krémes és könnyű, de mégis olyan zamatos, hogy legszívesebben egész nap ezt majszolnád. Ha elcsábulsz tőle, nem kell aggódnod: a vércukor szintedet megfelelő szinten tartja, nem fog falásroham rád törni, ha elfogyasztasz 1-2 szeletet. Ez a finomság remekül illeszkedik a diétádhoz és az egészséges életmódhoz is.
Hozzávalók:
(6 személyre)
Így készítsd el:
1. Egyszerűen keverd össze a hozzávalókat alaposan egy nagy tálban.
2. Előmelegített, 160 fokos sütőben nagyjából egy 1 órán át süsd.
3. Akkor lesz jó, ha a teteje halványan aranybarna, belül pedig picit még remeg a krém.
És néhány tanács a készítéshez...
Ha a sütőd hajlamos a torták tetejét megégetni, akkor takard be alufóliával. Elővigyázatosságból a tortaforma oldalát előre betekerheted fóliával, hogy semmiképp ne égjen meg.
Ha a sütőd alul szokott forróbb lenni, akkor tegyél egy tál hideg vizet a sütő aljába.
Ez a torta hajlamos kicsit összeesni, miután kiveszed a sütőből. Ezért lassan hűtsd ki, ezalatt hagyd a formában, de hűlés közben (kb. félórával azután, hogy kivetted a sütőből) már egy vékony pengéjű késsel válaszd el óvatosan a széleket a tortaformától.