RETRO RÁDIÓ

Ez lett az ősz kedvenc desszertje: diétás almafánk

Ez lett az ősz kedvenc desszertje: diétás almafánk
Rózsa Dia
Szerző
Rózsa Dia
Létrehozva2016. 09. 10. 21:30

Vigyázat! Annyira finom, hogy a nassolás veszélye fenyegethet Még jó, hogy egészséges.

Egészséges alapanyagokból készült, így az eredmény: alacsony szénhidrát tartalmú, gluténmentes desszert lesz. Paleo diétázók is fogyaszthatják. 

HOZZÁVALÓK 10-12 fánkhoz, mérettől függően:

A tésztához:

  • 3 nagyobb alma, karikákra vágva, magháztól megszabadítva
  • ½ csésze kókuszliszt
  • 1 ek. Norbi liszt
  • ½ tk. őrölt fahéj
  • ½ tk. sütőpor
  • 1 csipet só
  • 2 tojás
  • 1 tk. diétás édesítő, pl. Zéró Calories
  • 2 ek. kókuszolaj (szobahőmérsékleten folyóssá olvadva)
  • A fahéjas-cukros szóráshoz:

  • 1 ek. Zero Calories édesítő, porrá darálva
  • 1 ek. őrölt fahéj
  • ELKÉSZÍTÉS:

    1. Vékonyan kenj ki egy serpenyőt 2 ek. olvadt kókuszolajjal. Sütés előtt forrósítsd fel.
    2. Keverd össze a száraz hozzávalókat: a kókuszlisztet, sütőport, fahéjat, sót.
    3. Egy közepes tálban keverd össze a nedves hozzávalókat: a tojásokat, olajat, édesítőt.


    4. Elegyítsd a száraz és nedves keveréket.
    5. Ebbe a masszába forgasd bele az előkészített almakarikákat.
    6. Az olvadt olajjal kend meg a fánkocskák tetejét, és szórd meg a fahéjas cukorral.

    Tipp:

    A receptet kipróbálhatod sűrű almaszósszal is. Keverj egy kanállal a nyers tésztához.

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.